Twee doden bij helikopter­ongeluk voor de kust van Haifa

dinsdag 4 januari 2022 |  Redactie Israel Today
Een trainingsvlucht van een Israëlische marine­helikopter is maandagavond uitge­lopen op een ramp toen hij neer­stortte voor de kust van Haifa. Het leger bevestigde dinsdag­ochtend dat hierbij twee piloten zijn omge­komen. Een derde officier over­leefde het en werd naar het zieken­huis gebracht.

Het Israëlische leger heeft in de nacht voor de kust van Haifa naar over­levenden van het ongeval gezocht. (Foto: Alon Nadav/Flash90)

Er wordt momenteel gezocht naar wrakstukken in zee, aldus de mededeling. De oorzaak van het neerstorten is nog onduidelijk. De Israëlische luchtmacht schort alle helikopter­vluchten op totdat de oorzaak van het ongeval is vastgesteld.

Onderdelen van de neergestorte militaire helikopter na de crash. (Foto: Alon Nadav/Flash90)

Premier Naftali Bennett betuigde zijn diepste medeleven aan de families van de slachtoffers van de crash en wenste de gewonde officier een spoedig herstel. 'Het Israëlische volk zal het offer dat zij dag en nacht voor de veiligheid van het land hebben gebracht, niet vergeten', zei Bennett.

De helikopter is een Eurocopter AS565 Panther, die door de Israëlische luchtmacht 'Atalef' (Hebreeuws voor vleermuis) wordt genoemd. Deze helikopters zijn al 25 jaar in dienst. De neergestortte helikopter maakte een trainingsvlucht tussen Achziv en Haifa


De twee omgekomen piloten, Erez Sachjani (38), vader van drie kinderen (rechts) en Chen Vogel (27).

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.