Iran dreigt in video Israëls kernreactor te vernietigen

donderdag 30 december 2021 |  Redactie Israel Today
Iran stuurde Israël een kerstcadeau in de vorm van een dramatische videoclip, die een militaire simulatie weergeeft waarin de Islamitische Republiek de enige kernreactor van de Joodse Staat in de buurt van de stad Dimona, gelegen in de Negev, aanvalt en vernietigt.

Het semi-officiële Iraanse nieuws­agent­schap Fars meldde, dat de Islamitische Revolu­tionaire Garde en de luchtmacht van Iran ‘een raket- en drone-aanval op het nucleaire centrum van Dimona hadden gesimuleerd met behulp van 16 ballis­tische raketten en vijf zelf­moord­drones, met succes.’

De aanval, uitgevoerd door ballistische raketten en zelfmoord­drones, maakte deel uit van Irans jaarlijkse militaire oefeningen ‘De Grote Profeet’ genoemd. De simulatie leek geen enkele vorm van Israëlische verdediging te omvatten, die er natuurlijk wel zou zijn. Iran beweerde dat de oefening bedoeld was om Israëls ‘ontwikkeling van massa­vernietigings­wapens’ een halt toe te roepen.

Hoewel Israël dit nooit heeft toegegeven, wordt aangenomen dat de Joodse staat minstens enkele tientallen kernwapens bezit.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.