Fotogalerij: 's werelds laagste kunstgalerie: Minus 430

maandag 27 december 2021 |  Redactie Israel Today
Het was de desolate situatie van het zoute water dat de groep van 40 Israëlische en buitenlandse kunstenaars ertoe aanzette om in actie te komen en op originele, kleurrijke manieren de aandacht te vestigen op de situatie van de Dode Zee.

In het begin van de jaren dertig tot de oprichting van de Staat Israël in 1948 woonden de arbeiders van de kalium-fabriek met hun gezinnen in de kleine huisjes aan het noordelijke strand van Kalia. Zij verlieten hun woningen toen het gebied onder Jordaans bestuur kwam en als Jordaans militair kamp fungeerde.

Maar ook na de Zesdaagse Oorlog en de hereniging van Jeruzalem en de bevrijding van het bijbelse hart van Judea en Samaria bleef het gebied verlaten, met uitzondering van een korte periode ongeveer 40 jaar geleden toen jonge Israëlische soldaten van de Nachal Brigade tijdelijk hun intrek namen in de huizen.

De afstand tot het strand, die vroeger op een steenworp afstand lag, is nu 500 meter. De volgende keer dat u naar het land komt, waarom bezoekt u dan niet het Eiland van Kleuren aan de Dode Zee, niet ver van Jericho?

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.