Nehemia steunde de Joden na terugkeer uit ballingschap

maandag 27 december 2021 |  Megalim Institute
Nehemia, zoon van Hachalja, een hoge functionaris aan het koninklijk hof van Perzië, gaf een schitterende carrière in de hoofdstad van het grootste rijk ter wereld op om terug te keren naar een verlaten en vernederde stad.

Zijn Joodse broeders die in Jeruzalem woonden hadden zijn hulp nodig; zij werden herhaaldelijk aangevallen door de omringende volkeren en de weinigen die waren overgebleven zouden dit niet lang overleven. Nehemia besluit daarom, de beschermende muur rond de stad te herstellen. Hij moest enorme moeilijkheden overwinnen - waaronder een aanslag op zijn leven.

Hij besluit de ontberingen, die hij doorstond toen hij naar het land kwam en de herbouw van de muur te docu­menteren in een persoonlijk dagboek, dat hij in het Hebreeuws schreef. Dit werd het boek van Nehemia in de Bijbel.

De film volgt gedeelten van zijn dagboek en illustreert het fascinerende verhaal van een leider die alles achterliet en er, tegen alle verwachtingen in, in slaagde het project van de Terug­keer naar Zion van de onder­gang te redden en Jeruzalem de prachtige toekomst van de Tweede Tempel in te leiden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.