Israëlische ambassade helpt Filipijnse inheemsen

vrijdag 24 december 2021 |  Yossi A
De Israëlische ambassade op de Filipijnen heeft een mobiel water­zuive­rings­systeem en voedsel­pakketten met rijst, groenten e.d. geschonken aan 100 gezinnen die na de uitbarsting van de vulkaan Pina Tobu in 1991 werden geëvacueerd en nog steeds ontberingen lijden.

Deze inheemse mensen hadden hun familie en land verloren en waren overgebracht naar een afgelegen gebied in de buurt van de stad Palin. De huidige hulp werd verleend door de Israëlische ambassadeur in de Filipijnen, Ilan Flus, samen met een 'vredesclub' van Filippino's die Mashav-cursussen hebben gevolgd.

Mashav is het Israëlische bureau voor inter­nationale ontwikkelings­samen­werking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, dat optreedt als ambassadeur van Israël. De plaatselijke bevolking verbouwt nog geen gewassen en de ambassade heeft besloten hen humanitaire hulp te verlenen gedurende het einde van het jaar en het Kerstfeest.

De draagbare ontsmettings­pomp is in staat rivierwater te filteren tot drink­waterkwaliteit. Ambassadeur Flus, die het gezuiverde water dronk, vestigde de aandacht op Israëlische innovaties, onder meer op het gebied van waterzuivering. Israël wil zijn innovaties op alle gebieden delen met de Filipijnen.

Ambassadeur Alan Flus drinkt gezuiverd water.

'Wij hebben besloten een water­zuiverings­systeem bij te dragen in het kader van onze inspanningen om bruggen te slaan voor innovatie via buitenlandse hulp, particuliere bedrijven, incubators, investeerders, enz. Wij hopen dat dankzij de Israëlische technologie de inheemse stammen toegang zullen krijgen tot schoon water en drinkwater', aldus de ambassadeur.

De Israëlische hulp aan de inheemse bevolking van de Filipijnen heeft veel aandacht gekregen in de Filipijnse media, en de door de Israëlische ambassade gepubliceerde artikelen hebben veel positieve reacties opgeleverd.

De Israëlische ambassade bereidt zich momenteel voor om ook hulp te bieden aan de slachtoffers van de verwoestende tyfoon 'Rai', die midden december het zuidoosten van het land trof met wind­snel­heden tot 195 km/u. Honderden kwamen om het leven en honderd­duizenden werden dakloos. De omvang van de door de storm veroorzaakte verwoestingen is immens en het aantal slachtoffers is nog niet definitief vastgesteld.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.