Christen-zionisten schonken nog 36 bomschuilplaatsen

donderdag 23 december 2021 |  Redactie Israel Today
Christelijke vrienden van Israël uit de hele wereld hebben dit najaar nog 36 verplaats­bare bom­schuil­plaatsen geschonken via de Inter­nationale Christelijke Ambassade Jeruzalem (ICEJ) in coördinatie met Operatie Lifeshield.

De fondsen voor deze schuilplaatsen, bestemd voor Israëli's die aan de grenzen van het land wonen, zijn de afgelopen zes maanden bijeengebracht in de nasleep van de laatste oorlog tussen Hamas en Israël, die eindigde met 13 Israëlische doden.

De donaties kwamen onder meer van christenen uit Brazilië, Canada, China, Tsjechië, Fiji, Duitsland, Ierland, Zuid-Afrika, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, bericht The Jerusalem Post. De Nederlandse tak van ICEJ financierde dit voorjaar enkele schuilplaatsen. In totaal heeft de ICEJ nu 136 schuilplaatsen gefinancierd.

Terwijl de zuidelijke regio van het land, met name de grensdorpen met Gaza, veel aandacht heeft gekregen, is er in het noorden een toenemende behoefte aan schuilkelders. Inwoners vrezen raketaanvallen vanuit Syrië en Libanon.

'Veel Israëli's die langs de grens met Gaza wonen, hebben ons verteld dat deze mobiele schuilkelders inderdaad levens redden en hun gezinnen de gemoedsrust geven die ze nodig hebben om hun dagelijks leven voort te zetten onder de constante dreiging van raketaanvallen,' zei ICEJ-voorzitter Dr. Jürgen Bühler. 'We willen ons nu meer richten op de behoefte aan extra schuilkelders om de burgers in het noorden te beschermen.'

Het plaatsen van een mobiele schuilplaats tegen bommen bij een kleuterschool in Kibboets Usha. (Foto: ICEJ/Operation Lifeshield)

De staatsinspecteur meldde vorig jaar dat ongeveer 2,6 miljoen inwoners van Noord-Israël - Joden, Moslim en Christelijke Arabieren en Druzen - geen toegang hebben tot functionele schuilplaatsen. De Staat heeft enige middelen geïnvesteerd in het verbeteren van bestaande faciliteiten, maar had ook geld nodig voor andere veilig­heids­voor­zieningen.

ICEJ heeft daarom zijn inspanningen in het gebied opgevoerd en het merendeel van deze laatste schuilkelders is geplaatst in steden in de noordelijke regio's Galilea en Haifa.
Andere zijn naar Joodse en Arabische boerendorpen in de regionale raad van Zevulun gegaan, die in de buurt liggen van strategische faciliteiten zoals olieopslagtanks en chemische fabrieken, die het doelwit van Hezbollah-raketten kunnen zijn.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.