Toerisme: Nationaal Park Caesarea - voor de storm

dinsdag 21 december 2021 |  Redactie israeltoday.nl
Gisteren en afgelopen nacht werd Israel getroffen door een zware storm. Onwerkelijke taferelen speelden zich af in het Nationale Park Caesarea: golven van tot acht meter hoog veranderden het 2000 jaar geleden onder Herodes aangelegde Hippodrome in een zwembad.

Caesarea National Park ligt op de Israëlische kustvlakte, halverwege tussen Tel Aviv en Haifa.

In deze video zien we het Nationale Park Caesarea in betere dagen. We lopen mee met een groep toeristen en krijgen af en toe wat informatie over de oude havenstad Caesarea Maritima, gebouwd rond 25-13 BCE in opdracht van Herodes de Grote en een belangrijk commercieel centrum in de Byzantijnse (Oost-Romeinse) periode.

Caesarea diende als administratief centrum van de provincie Judea van het Romeinse Rijk, maar verloor aan economische betekenis na de Arabische verovering in 640 v. Chr. Het werd veroverd door de kruisvaarders op 17 mei 1101, die er een belangrijke haven en een versterkte stad van maakten, voordat het in 1265 door de Mamelukken werd verwoest.

Vandaag de dag zijn er cafés en restaurants, evenals souvenirwinkels. Het Nationaal Park van Caesarea is een fascinerende stap voor bezoekers naar de geschiedenis van deze opmerkelijke antieke stad die niet alleen verwoesting en oorlog overleefde, maar ook de tand van de tijd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.