Plunderaars van archeologische vondsten betrapt

maandag 20 december 2021 |  Redactie Israel Today
Agenten van het politiebureau Lev HaBira hielden vorige week in de wijk Musrara in Jeruzalem een verdachte auto aan die in de verkeerde richting reed op een een­richtings­weg. Bij het door­zoeken van het voertuig ontdekten de agenten in de kofferbak een doos met ongewone archeo­logische vondsten.

Aangezien dergelijke plunderingen helaas niet ongewoon zijn in een land dat rijk is aan historische artefacten en antiquiteiten, bestaat er in Israël een speciale instantie om dergelijke gevallen aan te pakken. Deskundigen van de Antiquities Robbery Prevention Unit van de Israel Antiquities Authority (IAA) werden snel ingeschakeld en konden onmiddellijk zien dat de artefacten opmerkelijk goed bewaarde voorwerpen uit de Romeinse tijd waren, of nauwkeuriger gezegd: uit de tijd van de Bar Kochba opstanden. Volgens onderzoekers zijn de voorwerpen mogelijk gevonden bij het illegaal graven van een tunnel.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.