Premier Bennett feliciteert Duitse bondskanselier Scholz

donderdag 16 december 2021 |  Redactie Israel Today
Premier Naftali Bennett sprak dinsdag 14 december met de nieuwe Duitse bonds­kanselier Olaf Scholz om hem te feliciteren met zijn ambtsaanvaarding en hem alle succes te wensen. Hij nodigde hem uit voor een bezoek aan Israël.

In hun gesprek benadrukten beiden het belang van de nauwe betrek­kingen tussen Israël en Duitsland. Zij kwamen overeen de vrucht­bare samen­werking tussen de twee landen voort te zetten op het gebied van economie, diploma­tie en veilig­heid.

Premier Bennett bedankte kanselier Scholz voor zijn inzet voor de Staat Israël en zijn veilig­heid. In dit verband spraken zij ook over het belang van inspan­ningen om te voorkomen dat Iran kern­wapens verkrijgt.

De premier en de bondskanselier spraken ook over de aanpak van het coronavirus in hun landen, met name door middel van vaccinaties.

Premier Bennett heeft kanselier Scholz uitgenodigd voor een bezoek aan Israël. De twee regerings­leiders kwamen overeen voortdurend en rechtstreeks contact te houden, berichhte het bureau van de Israëlische premier.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.