Terreurgroep Hamas verleidt kinderen om lid te worden

maandag 13 december 2021 |  Ryan Jones
Hamas viert zijn verjaardag en moedigt kinderen aan om Hamas-terroristen als helden te zien en lid te worden. En wie wil er niet opgroeien om net zo te zijn als hun helden? Is er dan nog hoop voor de kinderen van de door Hamas geregeerde Gazastrook?

Afgelopen vrijdag was het vierendertig jaar geleden dat de terreurorganisatie Hamas werd opgericht als een plaatselijke Palestijnse tak van de Moslimbroederschap. Vandaag regeert de groep over de Gazastrook en blijft de populairste factie in de Palestijnse politiek.

Hamas vierde zijn verjaardag met een grote bijeen­komst in Gaza-Stad. Leiders van de organisatie deden de typische uitspraken over hun voort­durende strijd tegen Israël.
‘We weigeren ook maar één centimeter van dit land op te geven,’ riep medeoprichter en lokale Hamasleider Mahmoud al-Zahar.
‘Het verdedigen van Jeruzalem is onze heilige plicht,’ voegde hoge Hamas-functionaris Mushir al-Masri eraan toe.

Hamasleiders moedigen de gelovigen aan om toegewijd te blijven aan het pad van dood en vernietiging. (Foto: Atia Mohammed/Flash90)

Wat het meest schokkend was, althans voor degenen onder ons die kinderen hebben, waren de pogingen van Hamas om de kinderen van Gaza nog meer aan te moedigen om zich bij zijn gelederen aan te sluiten. De viering van de verjaardag werd opgeluisterd met kleurrijke muurschilderingen in Gaza-Stad waarop ‘strijders’ van Hamas te zien waren die de strijd aanbonden met de vijand (zie foto's). De cartooneske stijl kon alleen maar een oproep aan kinderen zijn.

We hebben in het verleden al een aantal keren geschreven over de terroristische zomerkampen van Hamas, die niets minder dan kindermisbruik zijn door deze jongeren op een pad van dood en vernietiging te zetten.

Wat voor veel Israëli's verontrustend is, is de populariteit die Hamas in de peilingen handhaaft. Velen in Gaza die dapper genoeg zijn om zich uit te spreken, hebben Israel Today verteld, dat zij het verafschuwen om onder het bewind van Hamas te leven. En toch blijkt uit enquêtes, dat als er verkiezingen zouden worden gehouden, Hamas opnieuw een controlerend percentage in het Palestijnse parlement zou winnen (de groep won ook de laatste verkiezingen in 2006).

Hamas heeft een humanitaire vleugel, maar, nogmaals, degenen die daad­werkelijk onder het bewind van de groep hebben geleefd, weten dat het een slechte bestuurder is en niet minder corrupt dan de Palestijnse Autoriteit. Nee, de populariteit van Hamas is volledig verbonden met haar succes in het vermoorden van Joden in het verleden en haar meer recente brutaliteit in het lanceren van raketten op de belangrijkste steden van Israël.

Zoals Hamas-stichter sheik Ahmed Yassin bij de oprichting van de groep verklaarde, is de drijvende visie de uitroeiing van Israël en de vervanging ervan door een islamitische staat. Al het andere is van secundair belang. En helaas lijkt dat het soort mensen te zijn dat een meerder­heid van de Palestijnse kiezers aan het roer wil hebben. Ofwel dat, ofwel zijn ze te bang om zich te verzetten tegen mensen als Hamas.

Lees ook:
Foto's: Hamas-zomerkamp in Gaza leert kinderen haten
Wil de helft van de Gazanen weg? Nee, iedereen
Palestijnen zouden weer Israëlisch bestuur willen
(Geen) Palestijnse verkiezingen: kiezen uit dictators

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.