Israëli's zijn verdeeld over vaccineren van kinderen

zondag 12 december 2021 |  Redactie Israel Today
Hoewel in Israël nog geen grote golf van Corona-besmettingen, veroorzaakt door de Omikron-variant, is opgetreden, dringt de regering aan op het inenten van kinderen tussen 5 en 11 jaar tegen Covid-19, maar minder dan de helft van de ouders is het daarmee eens.

Foto: David Cohen/Flash90 De aantallen besmettinge zijn wel licht gestegen toen kinderen deze week na de Chanoeka-vakantie naar school terugkeerden. Regerings­ functio­narissen bena­druk­ken nu, dat het vaccineren van kinderen tussen 5 en 11 jaar de sleutel is tot het voorkomen van een nieuwe golf van besmettingen.

De meeste ouders hebben echter moeite met die aanpak. Uit een enquête van het Israel Democracy Institute blijkt dat 56% van de Israëli's voorstander is van het vaccineren van jonge kinderen, terwijl slechts 33% tegen is.

Maar deze cijfers geven geen volledig beeld:
➢ Van de respondenten tussen 25 en 34 jaar is slechts 46% voorstander van het vaccineren van jonge kinderen.
➢ Van de respondenten tussen 35 en 44 jaar is slechts 47% voorstander.
Dit zijn de twee leeftijdsgroepen die waarschijnlijk kinderen hebben in de leeftijd van 5 tot 11 jaar.
De meeste respondenten die voorstander zijn van het vaccineren van jonge kinderen zijn ouder dan 55 jaar, en hebben dus waarschijnlijk geen kinderen in die leeftijdscategorie.

Israëlische kinderen hebben Covid-19 opgelopen en verspreid in scholen, waardoor veel kinderen vorige maand korte tijd weer onderwijs op afstand kregen. Omdat alleen in zeer zeldzame gevallen kinderen ernstig ziek werden van het virus, zagen de meeste ouders de urgentie van vaccinatie niet in.

Bovendien zijn een aantal ouders, met wie Israel Today sprak, nog steeds bezorgd over het inenten van hun eigen kinderen met een vaccin dat niet volledig en rigoureus getest is, ongeacht wat Pfizer of de FDA hierover te zeggen hebben.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.