Een 'Startup Nation' bruiloft met een robot

vrijdag 10 december 2021 |  Redactie Israel Today
De gasten die voor een recente Israëlische bruiloft waren uitgenodigd, werden getrakteerd op een onverwachte trouwstoet. De gele mechanische robothond SPOT verscheen plotseling dansend in de richting van de bruid Mishelah Rabkin, en bracht haar de trouwringen.

Deze ongewone gebeurtenis was als een ‘geheime' operatie georganiseerd door Mishelah's collega’s van het  Israëlische hi-tech startup bedrijf genaamd Percepto, waar zij werkt. als product-manager van het robotproject.

Vroeg in de ceremonie kwam SPOT onverwacht de trouwzaal binnen, dansend op het nummer 'Who Let The Dogs Out', en hij kuste zelfs de bruid.

Als hij niet uitgenodigd is op een bruiloft, wordt SPOT gebruikt in beveiligings- en onder­houds­functies op industriële locaties. Deze geavan­ceerde, vierbenige robot die door Boston Dynamics is ontwikkeld, draagt op zijn rug het door Israël ontworpen kunst­matige intelligentie­systeem, AIM genaamd.
Samen met de autonome drones van het bedrijf Percepto is het systeem in staat om onregel­matig­heden op te sporen, zoals het detecteren van indringers op omheinde terreinen, en het uitvoeren van bewakings­taken op plaatsen waar mensen­levens in gevaar kunnen komen. Het geavan­ceerde robot-systeem is in staat om de klok rond te werken en abnormale voorvallen te detec­teren, zelfs in regen­achtige en donkere omstan­dig­heden.

Percepto werd in 2014 opgericht door Dor Abuhatzira, Sagi Blonder, Raviv Raz en Ariel Avitan. Het is momenteel een van de tien grootste autonome drone­bedrijven ter wereld op het gebied van fysieke monitoring van terreinen. De systemen van Percepto worden ingezet op honderden infra­structu­rele en industriële locaties in de VS, Europa, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten en Israël.

Het AIM-besturings- en kunstmatige-intelligentie­systeem van het bedrijf, is door TIME Magazine geselecteerd als een van de 100 beste uitvindingen van 2021. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting een omzet 72,5 miljoen dollar bereikt. Er werken meer dan 140 mensen in het ontwikkelingscentrum in Modi'in, en het aantal medewerkers binnen de staf en de ontwikkelingsafdeling groeit.

Bron: Een persbericht van Ronni Hasid en Ophir Abslander.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.