Van de Niagara Watervallen met liefde naar Israël

vrijdag 10 december 2021 |  Yossi A
De Niagara Watervallen werden zondag­nacht verlicht ter ere van de Staat Israël, ter gele­gen­heid van het aan­steken van de achtste kaars van Chanoekah. Dit was een eer­betoon van de stad Niagara in Canada aan de Staat Israël.

Achter dit gebaar zat de Evangelisch Christelijke gemeen­schap onder leiding van Tanya Hayek, die in Niagara actief is.
Hayek zei: 'We hebben besloten om de Niagara Water­vallen opnieuw te verlichten met liefde voor de Staat Israël. In een wereld die bedekt is met de duisternis van valsheid en bedrog, erkennen we het belang van het belichten van het licht van de waar­heid, opkomen voor wat juist is en onze harten afstem­men op het hart van God voor Zijn uitver­koren volk, Zijn Heilige Land Israël en de naties van de wereld.'
Ze vervolgde: 'Als ons licht de duisternis niet onthult, doordringt en verdrijft, moeten we twijfelen aan de echtheid van ons licht.'

Elk jaar organiseert deze pro-Israël gemeenschap een grote show boven de water­vallen, met onder andere Israëlische volks­dansen, zang en gebeden voor de vrede van de Joodse Staat.
In het verleden werd de show gehouden op de Onaf­hankelijk­heids­dag van Israël en afgesloten met het verlichten van de water­vallen met de kleuren blauw en wit. Dit jaar werd besloten het op de laatste dag van Chanoekah te vieren.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.