Palestijnse tiener steekt Israëlische moeder neer

woensdag 8 december 2021 |  Redactie Israel Today
Een 14-jarig Palestijns Arabisch meisje stak woens­dag­ochtend een Israëlische Joodse moeder (26) neer en verwondde haar terwijl ze haar vijf jonge kinderen naar school bracht, bij de ingang van de betwiste Jeruza­lemse wijk Sheikh Jarrah/Shimon Hatzaddik.

Veiligheidstroepen op de plaats van de steekpartij in de Jeruzalemse wijk Sheikh Jarrah. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Het slachtoffer is naar verluidt een inwoner van Sheikh Jarrah, dat net aan de oostelijke kant ligt van de scheidings­lijn die Jeruzalem tot de Zesdaagse Oorlog in 1967 verdeelde. De Palestijnen wijzen het idee af, dat in wat zij als 'Arabische' wijken beschouwen Joden wonen, ook al zijn veel van de gebouwen Joods bezit, dat terug­gaat tot de periode van het Britse Mandaat en daarvoor.

De aanvalster woont ook in de wijk Sheikh Jarrah. Volgens de echtgenoot van de gestoken vrouw woont zij naast hen. 'Zij woont naast ons en zij kent ons. Natuur­lijk waren dit niet het soort buren waarvan je eieren of melk kon lenen. Wij werden dagelijks door hen geplaagd'.

Volgens politie­functio­narissen wachtte de jonge terroriste tot de Joodse moeder voorbij was gelo­pen en stak haar toen in de rug voordat zij weg­vluchtte. Na een korte klopjacht werd het Palestijnse meisje, dat zich in een nabij­gelegen school had verstopt, gearres­teerd.

Het slachtoffer werd naar het Hadassah Mount Scopus Ziekenhuis gebracht met het mes nog in haar rug gestoken. De artsen zeiden later dat ze in stabiele toestand verkeerde en lichte verwondingen had opgelopen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.