Koreaanse investeerders ontdekken Israëlische start-ups

woensdag 8 december 2021 |  Redactie Israel Today
Steeds meer Koreanen willen investeren in Israëlische innovaties. Met dat doel heeft men in Zuid-Korea de ‘Seoul Investors Club’ opgericht. Dat is een netwerk van Koreaanse investeerders en onder­nemingen die op zoek zijn naar moge­lijk­heden om in Israëlische innovatieve bedrijven te investeren.

In oktober vond de eerste zoom-ontmoe­ting plaats tussen de Koreanen en Israëlische start-ups. De nadruk lag daarbij op het terrein van digitale medicijnen, informatietechnologie en landbouw in combinatie met de techniek van kunstmatige intelligentie. Het gaat de Koreanen niet uitsluitend om finan­ciële, maar ook om strate­gische investe­ringen. Omdat de afgelopen jaren steeds meer onder­nemingen Israëlische start-ups hebben ontdekt als investerings­doel, groeit de wereld­wijde belangstelling.

Jasmine Topor, stichter en directeur van het Korea-Israel Innovation Center, zegt: ‘Israëlische start-ups beschikken over veel creativiteit en een uitstekend aanpassings­vermogen op de voort­durend veran­derende wereld­markt. Ze hebben niet alleen hoog­waardige techno­lo­gieën te bieden, maar zijn ook betrokken bij het nood­zakelijke succes. Israël beschikt over een uniek economisch systeem, en Israëli’s zijn vasthoudend in het zoeken naar oplossingen, hebben uitstekende onderzoeks- en ontwikkelings­capaci­teiten en vooral veel getalen­teerde vakmensen. Dat zijn allemaal zaken waardoor een gunstig klimaat is ontstaan voor het starten van een onder­neming, en dus ook voor het investeren van risico­kapitaal.

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het december­nummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.