Record-investeringen in Israëlische bedrijven in 2021

woensdag 8 december 2021 |  Redactie Israel Today
In de eerste helft van 2021 werd voor een bedrag van 10,5 miljard dollar geïnvesteerd in Israëlische bedrijven, een stijging van 137 procent op jaarbasis. Daarmee staat Israël nu aan de top van de wereldwijde groei van financieringen.

Uit een bericht van Start-Up Nation Central blijkt dat in heel 2020, dat zelf een recordjaar was, hetzelfde bedrag werd opgehaald. Over het geheel genomen bedroeg de stijging slechts 89 procent.

'De recordfinanciering in 2021 wijst erop dat de groei in 2020 geen kortstondige aanjager door het Covid 19 virus was. Het weerspiegelt eerder het vertrouwen van investeerders in het Israëlische innovatie-ecosysteem," aldus Uri Gabai, CEO van het nieuwe onderzoeks- en beleidsinstituut van Start-Up Nation Central. Hij ziet in de aanzienlijke groei een volwassen ecosysteem met concurrentie­voordeel als een wereldwijd knooppunt.

Uit het bericht blijkt dat ook voor 2021 al een record­aantal mega-investeringen (dat wil zeggen investeringen van meer dan 100 miljoen dollar) in het verschiet ligt. Het grootste deel van de finan­cieringen ging naar bedrijven in de sectoren cyber­beveiliging, fintech en bedrijfs­oplos­singen.

Lees ook:
Israël toegelaten tot kunstmatige intelligentie groep
Cyberveiligheid-laboratorium en hernieuwbare energie

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.