Verbluffende foto's van het leven van Joden voor 1948

maandag 25 oktober 2021 |  Redacte Israel Today
Voordat de Joodse staat officieel werd uitgeroepen, woonden er al heel wat Joden in het land van hun voorouders. MyHeritage.com heeft zwart-wit foto's genomen en ze liefdevol ingekleurd en biedt zo een prachtig inzicht in deze aangrijpende jaren.

Joodse woningen in een huurhuis, wijk Bukharan, Jeruzalem. (Foto: MyHeritage.com)

De Oude Stad van Jeruzalem, bij de Davidstoren. Begin 20e eeuw. (Foto: MyHeritage.com)

Bidden bij de Westelijke Muur, begin 20e eeuw. (Foto: MyHeritage.com)

Ein Kerem, begin 20e eeuw. Dit is de traditionele geboorteplaats van Johannes de Doper, en het is vandaag een wijk van Jeruzalem. (Foto: MyHeritage.com)

De overgave van Jeruzalem aan de Britten, 9 december 1917. De burgemeester van Jeruzalem, met witte vlag, biedt overgave aan twee Britse tommies. (Foto: MyHeritage.com)

De overgave van Jeruzalem aan de Britten, 9 december 1917. Eerste Britse wacht bij de Jaffapoort. (Foto: MyHeritage.com)

Konvooi van Duitse krijgsgevangenen in de straten van Jeruzalem, 1917. (Foto: MyHeritage.com)

Winston Churchill met bisschop MacInnes van Jeruzalem, bij de herdenkingsdienst op de Militaire Begraafplaats op Mt. Scopus. 26 maart 1921. (Foto: MyHeritage.com)

Gewapende Britse soldaten bij de ingang van de Leeuwenpoort, 8 april 1920. (Foto: MyHeritage.com)

Joodse kinderen en volwassenen marcheren op de Nablusweg naar het graf van Shimon Hatzadik, 1918. (Foto: MyHeritage.com)

Joodse jongeman loopt langs een groep kinderen in de steegjes van de Oude Stad, midden van de jaren 1920. (Foto: MyHeritage.com)

1929 Palestijnse rellen. Gewapende Britse troepen marcheren door de stad in een poging de orde te herstellen. (Foto: MyHeritage.com)

Kinderen op een slee in Jeruzalem, begin jaren 1920. (Foto: MyHeritage.com)

Arabische rellen in de oude stad van Jeruzalem, 1929. (Foto: MyHeritage.com)

Joden staan in de rij voor het postkantoor te wachten om een telegram te versturen tijdens de rellen van 1929. (Foto: MyHeritage.com)

Joodse gezinnen ontvluchten de oude stad tijdens de rellen van 1929. (Foto: MyHeritage.com)

In de rij bij een waterput in Jeruzalem, begin jaren 1930. (Foto: MyHeritage.com)

De opheffing van het beleg van Jeruzalem. Uitdeling van brood door de American Colony Association in de straten van Jeruzalem in 1938. (Foto: MyHeritage.com)

Groentemarkt, Romema, Jeruzalem, 1934-1939. (Foto: MyHeritage.com)

Een groot aantal van deze foto's werden gepubliceerd in het Israel Today Magazine van oktober. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.