Syrische raket ontploft boven zee na aanval op Damascus

vrijdag 3 september 2021 |  Redactie Israel Today
Volgens Syrische media beschoten straaljagers van de Israëlische luchtmacht, die in het Libanese luchtruim opereerden, doelen in de buurt van Damascus met raketten. De meeste van de Israëlische raketten werden onderschept door de Syrische lucht­afweer, aldus de berichten. Er zou alleen materiële schade zijn.

Maar het lijkt erop dat ten minste één van die Syrische lucht­verde­digings­raketten uit de koers raakte, het Israëlische lucht­ruim door­kruiste en boven de Middel­landse Zee ontplofte, dichtbij genoeg om in Tel Aviv te kunnen worden gehoord.

Er klonken geen sirenes in Israël, in overeenstemming met het beleid van de IDF om geen alarm te slaan voor projectielen die niet in bevolkte gebieden zullen landen.

Vrijdagochtend vonden inwoners van centraal Israël een aantal fragmenten op de grond, die door de politie worden verzameld. Militaire functionarissen weigerden commentaar te geven op de berichten in de Syrische media.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.