Meer medailles behaald bij de Paralympische Spelen

dinsdag 31 augustus 2021 |  Redactie Israel Today
De Olympische Spelen voor lichamelijk gehan­di­capte atleten verlopen tot dusver zeer goed voor Israël. Het Israëlische team bestaat uit 18 vrouwen en 15 mannen die in 11 sporten uitkomen. Deze atleten hebben tot nu toe in totaal zeven medailles gewonnen in Tokio.

Afbeelding: Mark Malyar (Foto: Thomas Lovelock/EPA-EFE)

Maandag won Mark Malyar (foto) de vierde gouden medaille voor Israël op de 400 meter zwemmen en een bronzen medaille op de 100 meter rugslag, nadat hij drie dagen eerder de gouden medaille op de 200 meter zwemmen had gewonnen. Zijn prestatie van vrijdag was ook een nieuw wereldrecord. Malyar lijdt aan hersen­verlamming, maar is een ervaren atleet die al sinds zijn jeugd aan wed­strijden meedoet. In 2017 werd hij door het Israëlisch Para­lympisch Comité uitge­roepen tot de beste atleet van het jaar. Hij heeft gouden medailles gewonnen in Europese en Wereld­kampioen­schap­pen en is nu ook houder van een wereldrecord.

Naast de twee gouden medailles van Malyar won de Israëli Iyad Shalabi vorige week ook twee keer goud bij het zwemmen. Ami Omer Dadaon won een gouden en een zilveren medaille, ook bij het zwemmen.

Als tot nu toe enige vrouw verzekerde Moran Samuel zich van een zilveren medaille voor Israël in de enkel­voudige sculls, maar blijft is nog wat tijd, de Spelen eindigen op 5 september.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.