KANAAN-OLIJFOLIE 'TOMER'
Prijs: € 45,05 - € 192,25 (inclusief verzend- en portokosten)
Productnummer: FOO014
Onze olijfolie 'Tomer' van het merk Kanaän is van uitstekende kwaliteit, vervaardigd in de herfst van 2019 van met de hand geplukte olijven uit het zuiden van Israël. Met de productie van deze verfijnde zachte olijfolie herleeft een duizenden jaren oude traditie in het heilige land. Dankzij de zorgvuldige productie en koude persing zal deze olijfolie u een puur smaakfeestje bezorgen.
Onze eigen olijfgaard in Nitzana, waarvan de stekken in 2018 zijn geplant, zal, zo de Heer wil, volgend jaar (in de herfst van 2021) vruchten afwerpen, die we voor de fabricage van onze olijfolie kunnen gebruiken. De 'Tomer-olijven' hebben we uit dezelfde omgeving in de woestijn uitgekozen, om u er nu al enthousiast voor te maken.
De wind, de zon en het zand in het zuiden van Israël zorgen voor de unieke smaak van de olijven. Resten van oude olijvenpersen die in de woestijn zijn opgegraven, wijzen op een glorieus verleden dat nu weer tot leven komt.
Israël is al sinds heugenis een land van olijfbomen (II Koningen 18:32) en olijfpersen zoals ook uit talloze archeologische vondsten is gebleken. Toch weten niet zoveel mensen dat Getsémané, de tuin die op de Jeruzalemse Olijfberg ligt, de Hebreeuwse naam 'Gat Shmanim' draagt, wat 'Olijfpers' betekent. Olijfolie werd ook toen al niet uitsluitend voor consumptie gebruikt, maar ook om wonden mee te verzorgen, koningen mee te zalven, of je huid mee in te smeren als weldadige verfrissing.
Herontdekt u nu een lang vergeten traditie uit het heilige land en geniet van deze exclusieve olijfolie uit Israël!
1 liter
Als u meer bestelt, bespaart u portokosten.