Hezbollah

Golfstaten: Hezbollah is een terroristische organisatie
vrijdag 4 maart 2016
De Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten heeft besloten, dat Hezbollah een terreurorganisatie is. Dit besluit werd genomen wegens de recente crisis tussen Saudi-Arabië en Libanon, omdat Hezbollah zich met staatszaken bemoeit.
Hezbollah-leider Nasrallah dreigt vanuit zijn bunker
woensdag 17 februari 2016
Hezbollah-leider sjeik Hassan Nasrallah heeft gisteren vanuit zijn bunker in een video zijn strijders toegesproken in hun bolwerk Dahiyeh, in het zuiden van Beiroet, en pochte dat hij in staat is geheel Israël met raketten te beschieten.
Israël doodt aartsterrorist, vrijgelaten bij gevangenenruil
zondag 20 december 2015
Israëlische en Arabische media hebben zondag bevestigd, dat zaterdagavond in een (waarschijnlijk Israëlische) luchtaanval nabij Damascus de aartsterrorist Samir Kuntar werd gedood, die in 2008 bij een uitwisseling van gevangenen was vrijgelaten.
'Israël doodt uitgewisselde kindermoordenaar in Syrië'
donderdag 30 juli 2015
Israëls nieuwszender Channel 2 meldde woensdag, dat waarschijnlijk de Israëlische luchtmacht bij een aanval op het Syrische deel van de Golanhoogten de beruchte terrorist Samir Kuntar heeft gedood, samen met vier andere militanten.
Is een oorlog met Hezbollah onvermijdelijk?
zondag 21 juni 2015
'Vanuit het noorden zal onheil over alle inwoners van dit land worden uitgestort (Jeremia 1). Dit apocalyptische vers kreeg de afgelopen maanden bijzondere betekenis toen het Israëlische leger zich op een confrontatie met Hezbollah begon voor te bereiden.
'Bij oorlog wil Israël 1 miljoen Libanezen evacueren'
maandag 8 juni 2015
De oefeningen van het Home Front Command, voor een oorlog op meerdere fronten, zijn beëindigd. Bij een eventuele oorlog met Libanon, dat veel oorlogsmateriaal in dorpen en woonhuizen heeft verborgen, denkt Israël aan grootschalige evacuatie van de bevolking, zodat die niet als 'menselijk schild' wordt gebruikt.
'Israël verwacht binnenkort weer oorlog met Hezbollah'
zondag 29 maart 2015
Militaire functionarissen zeggen dat de Libanese terroristische militie steeds brutaler wordt en in volgende oorlog zal proberen om steden in het noorden van Israël te infiltreren
Syrische burgeroorlog nadert de Golanhoogten
vrijdag 13 februari 2015
Syrische troepen en Hezbollah zijn begonnen aan een groot offensief op het Syrische deel van de Golanhoogvlakte, waardoor de Syrische burgeroorlog steeds dichter bij Israël komt.
Jonge officier gewond door landmijn op Golanhoogten
donderdag 5 februari 2015
Dinsdag is een jonge vrouwelijke officier van het Israëlische leger op de Golanhoogten gewond geraakt door een exploderende landmijn.
Wegen Joodse levens minder zwaar voor de VN?
donderdag 5 februari 2015
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft woensdag 'in zeer scherpe bewoordingen' de dood van de Spaanse blauwhelm-militair in zuidelijk Libanon veroordeeld.
Netanyahu: UNIFIL doet niets tegen wapensmokkel
maandag 2 februari 2015
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is boos over de Vredestroepen die niet in staat waren om de smokkel van wapens van Hezbollah te verhinderen.
Israël treurt om de twee gedode jonge militairen
donderdag 29 januari 2015
Bij de aanval van Hezbollah op een Israëlisch militair konvooi nabij de Libanese grens zijn afgelopen woensdag twee jonge militairen om het leven gekomen.