Buitenlands beleid

Kort Nieuws: VN over terreur, Singapore, brandbom
maandag 18 april 2016
• Terreurslachtoffer spreekt bij discussie over terreur
• Premier van Singapore bezoekt Israël met handelsdelegatie
• Brandbommen gegooid in Jeruzalem – 'maar dat gebeurt bijna elke nacht'
Voormalige Iraakse diplomaat op bezoek in Israël
woensdag 13 april 2016
Hamad Al-Sharifi, die voor de Iraakse regering reeds als diplomaat in Jordanië en in Koeweit heeft gewerkt, is gisteren voor een bezoek in Israël aangekomen. Al-Sharifi hoopt op een dag als Iraakse ambassadeur naar Israël te worden gezonden.
Sport verbroedert: wedstrijd voor diplomaten en pers
maandag 4 april 2016
Zondag werd de eerste hardloopwedstrijd voor diplomaten gehouden in Israël. Meer dan 450 personen namen er aan deel, waaronder buitenlandse diplomaten in Israël, buitenlandse journalisten en medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Tijd voor betrekkingen tussen Indonesië en Israël?
vrijdag 1 april 2016
Premier Benjamin Netanyahu heeft in Jeruzalem hooggeplaatste Indonesische journalisten ontmoet, die op uitnodiging van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken Israël bezoeken, en heeft opgeroepen tot het aanknopen van officiële betrekkingen.
Plannen voor vrij­handels­over­een­komst met China
donderdag 31 maart 2016
Premier Benjamin Netanyahu sprak dindag tegenover de Chinese vice-premier Liu Yandong zijn waardering uit voor haar vastbeslotenheid en engagement voor een vrijhandelsovereenkomst tussen Israël en China.
Conferentie in Tel Aviv over 'Twitterdiplomatie'
donderdag 31 maart 2016
Woensdag werd in Tel Aviv een conferentie geopend over digitale diplomatie, zoals het gebruik van Twitter en Facebook voor diplomatie. Het is de eerste conferentie van deze soort. Circa 50 diplomaten en onderzoekers uit 25 landen nemen eraan deel.
Griekse president: Verenigd front tegen terrorisme
donderdag 31 maart 2016
De president van Griekenland, Prokopis Pavlopoulos, is dinsdag in Israël aangekomen voor een officieel bezoek van drie dagen. Tijdens een staatsbanket riep hij op tot strijd tegen terreur, en gesproken zal worden over een gaspijpleiding naar Europa.
Israël heeft onofficiële banden met Indonesië
vrijdag 18 maart 2016
Vice-minister van Buitenlandse Zaken Tzippi Hotovely heeft bekend gemaakt dat Israël officieuze betrekkingen met Indonesië heeft. Dit bleek uit haar antwoord op de vraag waarom een Indonesische minister geen visum kreeg.
Na drie jaar weer Egyptische ambassadeur in Israël
vrijdag 26 februari 2016
President Reuven Rivlin nam donderdag in zijn residentie de geloofsbrieven van de nieuwe ambassadeur van Egypte in ontvangst. Hazem Khairat Ahdy is – na drie jaar zonder officiële vertegenwoordiging in Israël – nu de nieuwe ambassadeur.
Israëlisch-Afrikaanse samenwerking tegen terreur
woensdag 24 februari 2016
Tijdens een bijeenkomst met de Keniaanse president Uhuru Kenyatta dinsdag in Jeruzalem, beloofde premier Benjamin Netanyahu samenwerking tussen Israël en enkele Afrikaanse landen op het gebied van terrorismebestrijding.
Iraanse delegatie treft in Parijs Frans-Joodse politicus
donderdag 28 januari 2016
In Parijs ontmoette de Iraanse minister Mohammed Jawad Sarif gisteren de Joods-Franse politicus Meyer Habib (een goede vriend van premier Netanyahu), die lid is van de Parlementaire Commissie voor Buitenlandse Politiek en Veiligheid.
Netanyahu: Eis van Zweedse minister BZ is absurd
vrijdag 15 januari 2016
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de eis van de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken voor een onderzoek naar 'buitengerechtelijke executies' van Palestijnse terroristen, 'schandalig, immoreel en onterecht' genoemd.