Woningbouw

Video: EU bouwt illegale woningen voor Bedoeïenen
vrijdag 13 november 2015
De Europese Unie heeft in de Palestijnse gebieden honderden illegale woningen gebouwd. Deze nieuwe woningen in Bedoeïenen-nederzettingen aan de weg tussen Jeruzalem en Jericho dragen allemaal het EU-logo.
Video: wachtpost in de Judese woestijn
vrijdag 6 november 2015
De jonge inwoners van de nederzetting Efrat, nabij Bethlehem, willen huizen bouwen maar krijgen daarvoor geen toestemming. Om te voorkomen dat Palestijnen op die plaats gaan bouwen bemannen ze een wachtpost.
Nederzetting Itamar mag worden uitgebreid
maandag 26 oktober 2015
De nederzetting Itamar, bekend van de moord op de familie Vogel, mag worden uitgebreid met scholen en openbare gebouwen, en enkele gebouwen krijgen achteraf een vergunning.
Palestijnen zouden weer Israëlisch bestuur willen
woensdag 5 augustus 2015
Een Palestijnse mensenrechten-activist constateert dat Hamas de ingevoerde cement vooral voor zichzelf bestemt en er weinig van wederopbouw te merken is. Velen verlangen terug naar het Israëlische burgerlijke bestuur.
Regeringscrisis dreigt om sloop illegale woningen
dinsdag 28 juli 2015
Na het ontruimen van een nieuwe wijk in de Joodse nederzetting Bet El, op de Westbank, waar op last van het hooggerechtshof huizen moeten worden gesloopt omdat ze op Palestijns land staan, dreigen enkele ministers de regeringscoalitie te verlaten.
Wil Netanyahu nieuwbouw nederzettingen stoppen?
dinsdag 14 juli 2015
'We kunnen niet doorgaan met de bouw van nederzettingen, we moeten in plaats daarvan proberen de bestaande nederzettingen te behouden' zou de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben gezegd.
Kort Nieuws: Woningbouw afgeremd door verkiezing
vrijdag 13 maart 2015
Kleuterscholen rond Gazastrook beveiligd; onzekerheid rond nieuwe regering remt de woningbouw.
Minister Ya'alon vecht voor water in Palestijnse stad
vrijdag 13 februari 2015
Minister van Defensie Moshe Ya'alon, die het te zeggen heeft in de Palestijnse gebieden, heeft met zijn opdracht aan het Israëlische waterleidingbedrijf om de nieuwe Palestijnse stad Rawabi aan te sluiten, enige deining in het kabinet veroorzaakt.
Bouwplannen voor woningen pioniers irriteren VS
maandag 2 februari 2015
Na berichten over bouwplannen en inschrijvingen voor 450 nieuwe woningen in Judea en Samaria regent het internationale kritiek op de Israëlische regering.
Hamas drilt jongeren voor strijd tegen zionisten
woensdag 28 januari 2015
Terwijl de bevolking in de Gazastrook klaagt dat de wederopbouw niet op gang komt, test hun Hamas-regering raketten en graaft nieuwe terreurtunnels naar Israël.
'Nederzettingen uitbreiden voor Franse immigranten'
woensdag 14 januari 2015
Minister van volkshuisvesting Uri Ariel wil uitbreiding van Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever stimuleren, om er Joodse immigranten uit Frankrijk onder te brengen.