Boycot

Ooit nagedacht over 'Is Israël een Apartheidsstaat?'
Sunday, April 24, 2016
Een belangrijke bewering van de Boycotbeweging beweging is, dat Israël een apartheidsstaat zou zijn. Vergeleken met Zuid-Afrika is Israël dat niet, en vergeleken met de Palestijnse ideeën over een 'Judenfrei' Palestina, al zeker niet.
IJs-etend protesteren tegen verkoop van ijs in Israël?
Wednesday, April 13, 2016
Je moet natuurlijk wel consequent zijn bij een protestdemonstratie. Een groepje activisten protesteerde bij de ijsfabriek Ben & Jerry's tegen de commerciële contacten met 'Joodse kolonisten' van de Israëlische franchisehouder, en at intussen een ijsje van dit merk.
Barr: 'Geschokt door antisemitisme van liberalen'
Sunday, April 03, 2016
De Amerikaanse actrice en comédienne Roseanne Barr toonde zich in een toespraak 'geschokt' door het fanatisme van zoveel linkse liberalen, die beweren alleen kritiek op Israël te hebben, maar in feite antisemieten zijn.
De zwarte lijst van de VN-Mensenrechtenraad
Friday, March 25, 2016
De Mensenrechtenraad van de VN heeft om een zwarte lijst gevraagd van alle Israëlische en internationale bedrijven die direct of indirect werkzaam zijn in nederzettingen op de Westbank, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten.
Britse minister hekelt boycot Israël als 'antisemitisch'
Wednesday, March 16, 2016
De BDS-beweging, die de Palestijnse zaak steunt, zegt niet antisemitische te zijn, maar is dat wel en past methoden van het apartheidsbeleid toe, zei de Britse minister Michael Gove tijdens een conferentie over antisemitisme in Berlijn.
Islamitisch IDF-officier verdedigt Israël voor studenten
Sunday, March 06, 2016
Samen met een Joodse medicus, die als IDF-soldaat Joden en Palestijnen behandelt, sprak de islamitische majoor Waheeb op Britse studentencampussen tijdens de Israël Apartheidsweek, en legde uit dat Israël géén apartheidsstaat is.
Danny Danon: BDS net zo antisemitisch als de nazi's
Tuesday, February 02, 2016
Danny Danon heeft maandagavond tijdens een bijeenkomst van de Zionistische Wereldorganisatie in Jeruzalem toegelicht, dat de richtlijnen van de boycot-beweging een weerspiegeling zijn van de waarden van de nazi's uit de jaren 1930 in Europa.
VS verplicht labelen van producten uit nederzettingen
Friday, January 29, 2016
De Amerikaanse douane heeft vorige week een brief gestuurd aan alle Amerikaanse importeurs, met de eis dat vanaf nu op producten die worden geproduceerd in de zogenaamde Westbank, deze herkomst moet worden aangegeven.
Europese boycotactie – een tandeloze tijger
Tuesday, January 19, 2016
In november is de Europese Unie met nieuwe richtlijnen gekomen, die verplichten tot het labelen van producten uit de Israëlische nederzettingen. De Israëlische export verschuift hierdoor naar Rusland en Noord-Amerika.
Spaanse rechter: Boycot universiteit Westbank onjuist
Wednesday, January 06, 2016
De anti-Israëlisch BDS-beweging heeft de gerechtelijke procedure in Spanje tegen de Israëlische Universiteit van Ariel verloren. De BDS-beweging en de Spaanse regering zijn door de nationale rechter veroordeeld tot een ​​schadevergoeding van € 100.000.
Bloed van christenen wordt vergoten – en u boycot Israël
Thursday, December 10, 2015
'In het Midden-Oosten is er slechts één land, slechts één, waar christenen in veiligheid leven – Israël' Dit zei Gabriel Naddaf woordvoerder voor de Grieks-Orthodoxe Patriarch van Jeruzalem, in het Europese Parlement tijdens een spoedzitting over het labelen van Israëlische producten.
Holocaust-toespraak raakt de harten van veel Israëli's
Monday, December 07, 2015
De toespraak van dominee Victor Štýrský, vorige maand gehouden tijdens de Holocaust Remembrance Day, trekt nu de aandacht in Israëlische sociale media en raakt de harten van velen.