Aliyah

Naar Israël verhuizen om aan terreur te ontsnappen?
Wednesday, March 30, 2016
Een Belgische Jood, Walter Benjamin, overleefde ternauwernood de bomaanslagen in de Brusselse luchthaven Zaventem, en wil zodra hij genezen is zijn koffers pakken en naar Israël emigreren.
Druzisch Knessetlid helpt ‘Joden thuis te brengen’
Monday, March 21, 2016
Afgelopen maandag voltooide Israël zijn reddingsactie voor Jemenitische Joden, waarbij het Knessetlid Ayoub Kara (Likoed), een vooraanstaand lid van de Arabisch sprekende Druzische gemeenschap, een belangrijke rol speelde.
Franse Joden 'komen thuis' in Israël
Tuesday, January 19, 2016
De Anti-Defamation League herdacht in Jeruzalem de terreuraanvallen op de redactie van Charlie Hebdo en de Joodse supermarkt in Parijs, en erkende dat als gevolg hiervan een aantal Franse Joden aliyah had gemaakt naar Israël.
Antisemitisme brengt golf immigranten naar Israël
Thursday, December 24, 2015
Naast de dreigende boycot van Israëlische producten in Europese landen zijn in veel westerse landen steeds meer antisemitische neigingen waar te nemen, waardoor veel Joodse inwoners aliyah maken naar Israël.
Laatste Joodse gezin uit Aleppo in Syrië, veilig in Israël
Wednesday, November 25, 2015
Een jaar geleden werden de laatste Joden uit het gebombardeerde Aleppo in Syrië gesmokkeld. De twee vrouwen wonen nu in het Ashkelon Absorbtie Centrum. Hun verhaal zou een grote Hollywood-thriller zijn.
Blog: Basketbalteams helpen Ethiopiërs integreren
Thursday, September 03, 2015
Tweemaal per jaar distribueert Israel Today voedselpakketten aan behoeftige nieuwe immigranten in opvangcentra, in het voorjaar tijdens Pesach en nog een keer tijdens Rosh HaShanah. Sta achter ons om de sociaal achtergestelde gezinnen en kinderen te helpen!
De moeizame integratie van Ethiopische Joden
Thursday, August 27, 2015
Hoewel de grootste immigratiegolf van Ethiopische Joden in de jaren 1980 en 1990 plaatsvond, met een hoogtepunt tijdens de Operatie 'Salomo' in 1991, hebben zowel nieuwe immigranten als de nazaten heden ten dage nog te kampen met ernstige economische en sociale problemen.
Video: Het leger als smeltkroes van immigranten
Thursday, August 06, 2015
Het Israëlische leger is altijd een smeltkroes van verschillende immigranten naar Israël geweest. In deze video zien we een eenheid die bestaat uit immigranten uit een groot aantal landen.
Antisemitisme-video: Bespuugd, bedreigd, uitgescholden
Thursday, July 30, 2015
Steeds meer Joodse Nederlanders maken melding van antisemitisme. Met de aanslagen op Joodse doelwitten in Parijs en Kopenhagen, lijkt de onveiligheid in de rest van Europa ook toe te nemen. Chantal is Joods en piekert er niet over om te vluchten. Maar hoe geef je uiting aan je geloof als het onder druk staat?
7000 Ethiopische Joden mogen naar Israël komen
Tuesday, July 28, 2015
Minister Silvan Shalom van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat hij alle Ethiopische Joden naar Israël wil halen die in het Oost-Afrikaanse land op uitreis wachten. Het zou gaan om 7000 mensen, waaronder familieleden van 500 Ethiopiërs die momenteel in het Israëlische leger dienen.
Video: Israël verwelkomt nieuwe immigranten
Monday, July 20, 2015
'Welkom thuis'. Met deze boodschap worden in het gehele Heilige Land de nieuwe immigranten begroet. Ook deze zomer komen weer chartervluchten uit de gehele wereld aan in Israël, om Joden naar hun vaderland te brengen.
Veel gearresteerde Joodse tieners zijn Ethiopisch
Tuesday, June 30, 2015
Uit een onlangs gepubliceerd bericht van de Israel Prison Service blijkt, dat bijna de helft van alle gearresteerde jongeren die in de gevangenis zitten, een Ethiopische achtergrond heeft.