Weer

De winter keert terug; nachtvorst op de Golanhoogten
Wednesday, March 16, 2016
Met windstoten, regen en zelfs sneeuw en lage temperaturen is de winter weer terug. Sterke windvlagen maken dat winkelen geen pretje is, en de lokaal optredende sterke regenbuien herinneren ons eraan, dat de meteorologische winter nog niet voorbij is.
Derde droge jaar in Israël, niveau Kinneret veel te laag
Friday, February 05, 2016
De Israël Water Authority heeft vastgesteld, dat Israël weer een jaar van droogte krijgt, het derde op rij, omdat het Meer van Galilea slechts een fractie is gestegen van wat gebruikelijk is in de winter.
Israël bereidt zich voor op de eerste sneeuwstorm
Wednesday, December 30, 2015
De winter zet nu door in Israël. Verwacht wordt dat vrijdag een flinke winterstorm sneeuw zal brengen in Jeruzalem en op de hoger gelegen delen en ernstige overstromingen zal veroorzaken op de kustvlakte.
Klimaatverandering – een gigantische hoax
Tuesday, December 08, 2015
'Ik denk dat 'klimaatverandering' niet alleen een gigantisch bedrog is, maar een enorme afleiding van de echte problemen van onze wereld'. 'Het is duidelijk dat we in deze tijd moeten opzien naar God, en niet naar inadequate menselijke oplossingen, die ons op een humanistisch bord worden geserveerd, maar waarbij adequaat geestelijk voedsel ontbreekt'.
Koufront kan voor sneeuw en vorst zorgen
Thursday, December 03, 2015
Komend weekeinde kan het in geheel Israël beduidend kouder worden. IJzige wind uit het oosten en harde winden zorgen voor bijzonder lage temperaturen die vergezeld gaan van grote droogte.
Ziekenhuis Ashkelon overstroomd door zware regenval
Tuesday, November 10, 2015
Het zuiden van Israël is maandag getroffen door zware regenval. In de stad Ashkelon viel uitzonderlijk veel regen: de afdeling Spoedeisende Hulp van het Barzilai Medical Center werd overstroomd.
Na zand en smog volgen regen, storm en overstromingen
Friday, November 06, 2015
De stolp van zand en stof, die de afgelopen dagen boven het Heilige Land hing, is weggespoeld door de regen, waardoor de luchtkwaliteit in het hele land weer normaal is. Er gelden nu waarschuwingen voor zware storm, regen en overstromingen
Stofwolk boven Israël, binnenlandse vluchten gestaakt
Wednesday, November 04, 2015
Zandstormen uit Saoedi-Arabië en Jordanië hebben een dikke wolk van smog boven Israël veroorzaakt, die nog enkele dagen aanhoudt. Geadviseerd wordt zo veel mogelijk binnen te blijven.
Zware herfststormen zijn voorbode van de winter
Thursday, October 29, 2015
Na een lange en zeer hete zomer kondigt nu de herfst met zware regenbuien en orkaanachtige winden de naderende winter aan met overstromingen en stroomuitval.
Tweede elektriciteitsstoring door zware regens en storm
Wednesday, October 28, 2015
De schade als gevolg van de zware regen en storm van zondag, die 200.000 mensen in het donker zette, was woensdag net hersteld toen een tweede ongewoon zware storm overstromingen en stroomuitval veroorzaakte in centraal Israël.
De herfst is begonnen: Regen in centraal Israël
Wednesday, October 07, 2015
De Israëli's hebben gewacht en gehoopt. Nu viel na een lange zomer eindelijk de eerste regen van het seizoen in het centrum van het land. In het noorden en in het zuiden had het eerder al geregend.
Ongekende stortregens in de Israëlische woestijn
Wednesday, September 16, 2015
Na de zandstorm uit het Syrische oorlogsgebied hebben nu zware regens massale overstromingen veroorzaakt in de zuidelijke Negev woestijn. Er waren stortregens zoals ze zelden worden gezien in Israël.