VN

Netanyahu wil VN geschiedenis van Jeruzalem leren
Sunday, May 08, 2016
Premier Benjamin Netanyahu heeft al de medewerkers van de Verenigde Naties uitgenodigd voor een seminar over de Joodse geschiedenis. Aanleiding is een UNESCO-resolutie, die Joodse banden met de Jeruzalemse Tempelberg ontkent.
VN-troepenmacht keert terug naar Syrische grens
Thursday, March 24, 2016
Anderhalf jaar geleden braken de VN-troepen overhaast hun stellingen op de Syrische Golanhoogten af. Nu bereidt de UNDOF, een VN-legereenheid ter bewaking van de scheiding der legers in de regio, zich voor op terugkeer naar de Syrische kant van de grens.
VN-ambassadeur hekelt Mensenrechtencommissie
Tuesday, March 15, 2016
Eviatar Manor, ambassadeur en permanente afgevaardigde van Israël bij de Verenigde Naties in Genève, beschuldigde deze week de VN-Commissie voor de Rechten van de Mens (UNHRC), dat die blind en consequent Israël selectief veroordeelt.
Danny Danon: BDS net zo antisemitisch als de nazi's
Tuesday, February 02, 2016
Danny Danon heeft maandagavond tijdens een bijeenkomst van de Zionistische Wereldorganisatie in Jeruzalem toegelicht, dat de richtlijnen van de boycot-beweging een weerspiegeling zijn van de waarden van de nazi's uit de jaren 1930 in Europa.
Open Brief aan VN secretaris-generaal Ban Ki-Moon
Thursday, January 28, 2016
'Wij in Israël beschouwen u als een fatsoenlijk en eerbaar man. Daarom werden velen beledigd door uw toespraak van 26 januari, waarin u door historische kortzichtigheid Israël kon afschilderen als een immoreel en onderdrukkend land', schreef Israel Today-medewerker dr. Tsvi Sadan in een open brief aan VN-SG Ban Ki-Moon.
Video: VN-scholen hersenspoelen Arabische kinderen
Wednesday, December 23, 2015
De VN-organisatie voor de Palestijnse vluchtelingen, UNRWA, ligt weer onder vuur wegens zijn leerplan in de Palestijnse scholen van deze organisatie. De kinderen wordt daar geleerd om Israël en de Joden te haten, en ze krijgen valse informatie over de geschiedenis van de regio.
Paneldiscussie bij de VN over Joodse vluchtelingen
Sunday, December 06, 2015
Op 1 december werd bij de Verenigde Naties een speciale paneldiscussie gehouden over 'de niet-vertelde geschiedenis van het Midden-Oosten: gerechtigheid voor Joodse vluchtelingen uit de Arabische landen'. Bij dit panel is belangrijk hoe de VN deze zaak heeft aangepakt.
'Frankrijk wil Palestijnen belonen voor terrorisme'
Monday, October 19, 2015
De Franse regering heeft in de VN Veiligheidsraad een voorstel gelanceerd om internationale waarnemers op de Tempelberg te stationeren, die daar vermeende Israëlische schendingen van de status quo moeten gaan rapporteren. Israëlische politici hebben het Franse voorstel krachtig afgewezen.
Netanyahu valt bij de VN Iran aan met lange stilte (video; tekst)
Friday, October 02, 2015
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York een buitengewone toespraak gehouden, die grotendeels (25 van de 45 minuten) was gewijd aan de bedreiging van de Joodse Staat door het regime van de mullahs in Teheran.
Abbas wil van vredesverdragen met Israël af bij VN
Thursday, October 01, 2015
De Palestijnse president Machmoud Abbas heeft in een toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York verklaard, dat hij de vredesovereenkomsten met Israël wil opzeggen. Een concrete datum voor deze stap heeft hij niet genoemd.
Grote dag voor Palestijnen bij VN-vergadering
Wednesday, September 30, 2015
Bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York mogen de Palestijnen vandaag voor de eerste keer hun vlag hijsen. President Mahmoud Abbas ziet dit als een 'baken van hoop' in de strijd voor een onafhankelijke Staat.
Ron Prosor: De VN wordt gedomineerd door dictaturen
Thursday, September 17, 2015
'De VN is een parlementaire instelling, die wordt geleid door dictaturen en niet-democratische landen.' Dat verklaarde Ron Prosor aan het einde van zijn vierjarige ambtstermijn als Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties.