Demografie

Megasubsidie voor Israëls Arabische gemeenschap
Thursday, December 31, 2015
De Israëlische regering keurde gisteren het plan goed om de Arabische bevolking van Israël met een subsidie van 3,5 miljard Euro tegemoet te komen. Daardoor moeten de ongelijkheden tussen de Joodse en de Arabische bevolking worden verkleind.
Regering-Obama: geen hoop op tweestatenoplossing
Monday, November 16, 2015
Een tweestatenoplossing is niet aan de orde, hebben nu ook de Amerikanen ingezien en voor het eerst erkend. In het huidige politieke klimaat in het Midden-Oosten is het idee verdwenen, dat Israëli's en de huidige generatie Palestijnen vreedzaam kunnen samenleven.
Toekomstige ontwikkeling Joden moeilijk voorspelbaar
Thursday, September 24, 2015
De demografische Faculteit van de Hebreeuwse Universiteit onderzoekt momenteel de ontwikkeling van het Jodendom in de toekomst. Dit hangt mede af van vrede en veiligheid, danwel onzekerheden en conflicten.
Het vluchtelingenprobleem – ook in Israël een thema
Friday, September 04, 2015
Israëlische kranten citeerden de uitspraak van de Hongaarse regeringsleider, dat de immigrantenvloed het christelijke Europa in gevaar brengt. Ook Israël heeft een probleem met de 60.000 Afrikaanse vluchtelingen en sloot de zuidgrens af met een hek.
600 asielzoekers vrijgelaten na uitspraak van rechter
Tuesday, August 25, 2015
Bijna 1200 Afrikaanse asielzoekers worden deze week vrijgelaten uit het halfopen kamp Holot, omdat ze niet langer dan een jaar zonder proces mogen worden opgesloten.
Deze keer geen concessie aan Hamasleider Haniya
Friday, August 21, 2015
De drie zusters van Hamasleider Haniya krijgen geen toestemming van Israël om naar Gaza te reizen voor de bruiloft van Haniya's zoon, omdat Hamas twee Israëlische gijzelaars en twee lichamen van soldaten vasthoudt.
Opstaan tegen abortus
Monday, June 22, 2015
De messiasbelijdende Jodin Sandy Shoshani, directeur van de organisatie Be'ad Chaim (Voor het Leven), zet zich al meer dan tien jaar in voor de bescherming van moeder en ongeboren kind.
Video: kibboets weer populair bij jonge gezinnen!
Friday, June 05, 2015
Kibboetsen in Israël worden herontdekt. Ze zijn namelijk populair bij jonge Joodse gezinnen die op zoek zijn naar groepsgevoel en goedkoper wonen.
Palestijnen: 'Demografische oorlog met de Joden'
Thursday, May 14, 2015
Palestijnse functionarissen zeggen dat hun bevolking elke paar jaar met een miljoen toeneemt, zodat zij spoedig de Joden zullen overtreffen. Het gaat lijken op een demografische wedloop tussen Palestijnen en Joden.
Messiaanse Ethiopische Joden over de rellen
Friday, May 08, 2015
Nadat de beelden van het in elkaar slaan van een Ethiopische soldaat door twee agenten rondgingen, volgden protesten tegen de dagelijkse vernedering en het racisme dat de Ethiopische bevolkingsgroep dagelijks ondervindt. Messiaanse Ethiopische leiders vroegen om begrip voor de protesten.
De Joodse bevolking neemt toe
Tuesday, April 28, 2015
Elk jaar op Pesach reciteren Joden over de hele wereld de beroemde passage uit de Haggada, de Pesach-liturgie: 'In elke generatie staan zij (onze vijanden) tegen ons op om ons te vernietigen, maar de Heilige, gezegend is Hij, redt ons uit hun handen.'
Bevolking van Israël vertienvoudigd sinds de stichting
Wednesday, April 22, 2015
Op zijn 67e Onafhankelijkheidsdag telde Israël 8.345.000 inwoners. Daarmee is de Israëlische bevolking sinds de stichting van de Staat in 1948 vertienvoudigd.