PR-oorlog

Palestijnen woedend omdat Eurovisie hun vlag verbiedt
Sunday, May 01, 2016
De organisatoren van het komende Eurovisie Songfestival hebben het publiek verboden met Palestijnse vlaggen te zwaaien, evenals met vlaggen van ISIS, Kosovo en de Baskische beweging. De Palestijnse politicus Saeb Erekeat schreef een felle protestbrief.
IDF ontdekt oorzaak van Palestijnse terreurgolf
Sunday, April 17, 2016
Een internationaal onderzoek, dat deze week door de IDF is vrijgegeven, heeft de bron van de voortdurende dagelijkse golf van Palestijnse razernij aan het licht gebracht: een stortvloed van ophitsende propagandafilms.
Israel Today websites weer 'in de lucht' na hackeraanval
Thursday, April 14, 2016
Onze trouwe lezers hebben ongetwijfeld gemerkt dat de website van Israel Today de afgelopen paar dagen onbereikbaar was, en er geen nieuws updates werden verzonden. Oorzaak was een gecoördineerde aanval op Israëlische websites en servers,
Wedstrijd voor voorlichtingsvideo's uitgeschreven
Monday, April 04, 2016
Om Israël te verdedigen tegen de buitenlandse propaganda, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend gemaakt, dat een videowedstrijd wordt gehouden, waarvan de twee beste video's officieel als Israëls nieuwe 'reclamefilms' zullen dienen.
Sport verbroedert: wedstrijd voor diplomaten en pers
Monday, April 04, 2016
Zondag werd de eerste hardloopwedstrijd voor diplomaten gehouden in Israël. Meer dan 450 personen namen er aan deel, waaronder buitenlandse diplomaten in Israël, buitenlandse journalisten en medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
B'tselem, graag de héle waarheid vertellen!
Friday, March 25, 2016
Een video, gepubliceerd door de mensenrechtenorganisatie B'Tselem, toont een op de grond liggende Palestijn die werd doodgeschoten. Dat de man een bomgordel droeg, vermeldt B'Tselem niet. Met commentaar hierop van Chananja Naftali.
Islamitisch IDF-officier verdedigt Israël voor studenten
Sunday, March 06, 2016
Samen met een Joodse medicus, die als IDF-soldaat Joden en Palestijnen behandelt, sprak de islamitische majoor Waheeb op Britse studentencampussen tijdens de Israël Apartheidsweek, en legde uit dat Israël géén apartheidsstaat is.
Politieke smaak oude en nieuwe media verschilt sterk
Monday, February 29, 2016
De Israëlische media hebben hun lijsten met 'meest invloedrijke mensen' gepubliceerd, en dat heeft een voorspelbaar beeld opgeleverd. Opmerkelijk zijn de verschillen tussen de oude media – krant, radio, tv – en de nieuwe media.
Arabische journalisten uit Europa bezochten Israël
Tuesday, February 23, 2016
Vier in Europa werkzame Arabische journalisten werden rondgeleid in Israël, wat hun mening over het land veranderde en hen helpt om hun lezers een ander beeld van Israël te geven.
Pers maakt geen verschil tussen daders en slachtoffer
Thursday, February 04, 2016
Media zoals de Amerikaanse nieuwszender CBS en de Britse kant The Guardian plaatsten oorspronkelijk nogal tendentieuze koppen boven hun berichten over de aanval bij de Damascuspoort. Waren die Palestijnen eigenlijk aanvallers of slachtoffers?
Journalist schrijft na arrestatie niet meer over politiek
Friday, January 22, 2016
Na zijn arrestatie door Hamas wegens kritiek op de puinhoop in de Gazastrook besloot een Palestijnse TV-journalist voortaan maar alleen over lifestyle en mode van de Palestijnen te schrijven, en niet meer over politiek. Hamas vreest een 'Arabische Lente'.
Zender Al-Jazeera kreeg geen voet aan de grond in VS
Friday, January 15, 2016
Het Amerikaanse filiaal van de Arabische nieuwsdienst Al Jazeera moet in april aanstaande om financiële redenen worden gesloten. Al Jazeera zou er in tweeënhalf jaar niet in geslaagd zijn de Amerikaanse markt te veroveren.