Messiaanse gemeenten

Geestelijke diplomatie
dinsdag 29 maart 2016
Israel Today sprak met het Israëlische Knessetlid Ali Nacht, oprichter van de Israel Empowerment Lobby, over de christelijke steun aan zijn land, zijn visie op christenen en waarom hij samenwerkt met Messiaanse Joden.
Valt het masker van Christ at the Checkpoint af?
zondag 6 maart 2016
De leiders van de Messiaans-Joodse gemeenten hebben de hoofddoelen van deze tweejaarlijkse conferentie begrepen en geven gehoor aan Salomo's advies. Ze gaan niet om met mensen die terreurdaden goedpraten.
Onderzoek: Messiaanse soldaten delen hun geloof
woensdag 2 maart 2016
Uit een onderzoek, gepubliceerd door Kehila News Israel, blijkt dat jonge Messiaanse Joden die in het Israëlische leger dienen niet alleen vrijmoedig hun geloof delen, maar over het algemeen positieve reacties ontvangen wanneer ze dit doen.
Protest tegen akkoord met Palestijnse christenen
donderdag 18 februari 2016
Arabisch-sprekende Israëlische christenen hebben aanstoot genomen aan een recente overeenkomst, gesloten door een kleine groep Messias-belijdende Joden en Palestijnse Evangelischen die betrokken zijn bij een anti-Israël campagne.
Zou Jezus doodsvijanden verenigen?
dinsdag 16 februari 2016
Het Israëlisch-Palestijnse conflict eist zijn tol van messiaanse Joden en Arabische christenen die, in principe, Jezus’ opdracht zouden moeten navolgen om hun vijanden lief te hebben.
Messiaans echtpaar klaagt annulerende feestzaal aan
maandag 11 januari 2016
Een Messiaans-Joods echtpaar klaagt een feestzaal aan in de kustplaats Yavne, nadat de eigenaar hen de zaal weigerde voor hun huwelijk toen hij vernam dat ze geloven in Yeshua en teksten uit het Nieuwe Testament willen lezen bij de ceremonie.
Jezus niet langer voorpaginanieuws na bedreigingen
maandag 4 januari 2016
Onlangs meldde ik nieuws over een reeks Hebreeuwstalige getuigenissen over het geloof in Jezus door Messiaanse Joden op de homepage van het populaire Walla News. Met verdriet moet ik nu melden dat de video-serie over Jezus is geannuleerd.
Jezus is voorpaginanieuws in Israël
maandag 14 december 2015
De een na grootste internet-nieuwssite in Israël plaatst Hebreeuwstalige getuigenissen over Jezus op zijn voorpagina. Ze zullen veel worden bekeken, want 95 procent van de Israëli's maakt dagelijks gebruik van internet.
Video: Rabbijn bedreigt messiaans-Joodse evangelisten
zondag 25 oktober 2015
Een bekende, maar nu al omstreden, Israëlische rabbijn heeft onlangs een video uitgebracht, waarin hij zijn volgelingen aanmoedigt met, dat Messiaanse Joden die het Evangelie verbreiden de 'doodstraf' verdienen.
Israëlische soldaat roept op tot meer liefde, minder haat
woensdag 14 oktober 2015
Een Israëlische soldaat doet een oproep om te stoppen met elkaar haten, en liegen over wat er gebeurt – niemand heeft er baat bij als de waarheid wordt verdraaid.
Video: Juval Muziekschool voor Messiaanse Joden
vrijdag 9 oktober 2015
Juval is bijzondere kunst- en muziekschool in Jeruzalem, die is uitgegroeid tot een belangrijk centrum voor de jonge Messiaanse scène in Israël.
Het gevaar van het fenomeen Bloedmanen
maandag 21 september 2015
Het is niet juist, om hel en verdoemenis te voorspellen op basis van verkeerde interpretaties van oude Joodse gewoonten. Wat we weten over onze zondige natuur en de toestand van onze gevallen wereld is meer dan genoeg om ons te herinneren aan het komende oordeel.