Sociale media

Wedstrijd voor voorlichtingsvideo's uitgeschreven
maandag 4 april 2016
Om Israël te verdedigen tegen de buitenlandse propaganda, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend gemaakt, dat een videowedstrijd wordt gehouden, waarvan de twee beste video's officieel als Israëls nieuwe 'reclamefilms' zullen dienen.
Conferentie in Tel Aviv over 'Twitterdiplomatie'
donderdag 31 maart 2016
Woensdag werd in Tel Aviv een conferentie geopend over digitale diplomatie, zoals het gebruik van Twitter en Facebook voor diplomatie. Het is de eerste conferentie van deze soort. Circa 50 diplomaten en onderzoekers uit 25 landen nemen eraan deel.
Volwassenen houden jongeren van aanslagen af
dinsdag 15 maart 2016
In Palestijnse dorpen proberen volwassenen de jongeren af te houden van aanslagen tegen Israëli's. Als gevolg van de huidige terreurgolf zijn er al sterke effecten merkbaar op het economisch leven van de Palestijnse bevolking.
'Telegram'-app wordt misbruikt voor terreurdoeleinden
vrijdag 27 november 2015
De app Telegram is in de Arabische wereld populairder dan in het westen gangbare apps zoals WhatsApp of Twitter, omdat gebruikers met Telegram versleutelde berichten, foto’s en documenten kunnen verzenden en uitwisselen.
Sociale netwerken zetten kinderen aan tot terreur
donderdag 26 november 2015
In besprekingen met YouTube en Google heeft onderminister Tzipi Hotovely van Buitenlandse Zaken het probleem van het ophitsen aan de orde gesteld. Afgesproken is een mechanisme in te stellen voor de controle op online materiaal dat aanzet tot geweld.
Netanyahu contra de media op Rosh Hashanah
zondag 13 september 2015
Een onderzoek onder de bevolking en Netanyahu's populaire Facebook-pagina laten zien dat de Israëlische bevolking genoeg heeft van de vooringenomen links-liberale media.
President van vluchtelingen of beroemdheid in het Heilig Land?
dinsdag 25 augustus 2015
Terwijl de Palestijnen (volgens hun media) in armoede leven, wordt de buitenlandse hulp (ook uw belastinggeld) gebruikt voor de bouw van een schitterend Gastenpaleis in Ramallah.
Video: Het laatste nieuws
woensdag 10 juni 2015
In de huidige Duitstalige tv-nieuwsberichten van Israel Today zijn onder meer de volgende onderwerpen aan de orde: Israël opnieuw onder raketvuur. Bovendien: Puccini’s Tosca in de woestijn 'Operafestival' maakt duizenden enthousiast.
Militairen reageren op kritiek van 'Breaking the Silence'
zaterdag 6 juni 2015
Honderden Israëlische reservisten die gestreden hebben in de Gaza-oorlog, willen niet langer zwijgen over de volgens hen onterechte kritiek van de groep 'Breaking the Silence', die Israël beschuldigt van oorlogsmisdaden en het land een slechte reputatie bezorgt.
Video van de dag: Israël heeft veel vrienden
dinsdag 19 mei 2015
Tijdens de Gaza-oorlog in de zomer van 2014 vroeg Idan Matalon via Facebook aan zijn vrienden in tal van landen om hem foto's te sturen met de tekst 'I love Israel'. Het resultaat was hartverwarmend.
Arabische jongeren via sociale media: we houden van Israël
zondag 3 mei 2015
Jongeren uit Saoedi-Arabië, Irak, Jemen en veel andere Arabische landen maken gebruik van sociale media om de wereld te vertellen dat zij van Israël houden.
Israëlische leger gaat soort 'Google Glass' toepassen
dinsdag 10 maart 2015
Nieuwe mobiele sociale technologie inspireert de ontwikkelingsafdeling van het israëlische leger.