Defensie

Aanvalstunnel ontdekt ondanks Hamas' beschietingen
donderdag 5 mei 2016
Eenheden van het Israëlische leger hebben bij het zuiden van de Gazastrook een aanvalstunnel ontdekt. Hamas trachtte met een mortierbeschieting het zoeken naar tunnels te verhinderen, waarop de IDF posities van Hamas aanviel
Aanklacht tegen 'Hebron-soldaat' luidt nu doodslag
vrijdag 15 april 2016
De soldaat, die een paar weken geleden een al op de grond liggende terrorist in Hebron doodschoot, wordt volgens een officiële mededeling van defensie doodslag ten laste gelegd in plaats van moord. Hij mag de kazerne niet verlaten.
Israël onthult nieuw afweersysteem tegen drones
woensdag 13 april 2016
De wapenfabriek Rafael heeft in de LAAD Security 2016 tentoonstelling in Brazilië een nieuw verdedigingssysteem tegen drones gepresenteerd. Het kreeg de naam Drone Dome, geïnspireerd door het raketafweersysteem Iron Dome.
Veel minder terrorisme door aanpak terreurcellen
woensdag 13 april 2016
Het aantal terreuraanvallen tegen Israëli's is in de afgelopen maanden aanzienlijk gedaald, meldde een lid van de Israëlische veiligheidsdienst Shabak zondag in de vergadering van het Israëlische kabinet.
Nog geen uitspraak in de zaak van de militair
woensdag 30 maart 2016
De militaire rechter Ron Schorr, die de zaak voorzit van de militair die de reeds uitgeschakelde terrorist in Hebron doodschoot, deelde mee dat de tot nog toe ingebrachte bewijzen dat de militair de terrorist heeft vermoord, niet eenduidig zijn.
'25 meter afstand houden van een zelfmoordterrorist'
woensdag 30 maart 2016
Commandanten die op de Westbank dienen, hebben de afgelopen dagen uitvoerig met hun soldaten over het incident in Hebron gesproken. Het zou een morele en juridische fout zijn van de soldaat, een daad die niet aan de richtlijnen van het leger voldoet.
Is Israëlische soldaat held of moordenaar?
dinsdag 29 maart 2016
Het incident in Hebron, waar een soldaat een gewonde terrorist als bedreiging beschouwde en hem doodde, beheerst in Israël de krantenkoppen. De wereldopinie en de Palestijnen veroordelen het als een executie. In Israël verschilt de bevolking van mening.
Rouw om de voormalige Mossad-chef Meir Dagan
donderdag 17 maart 2016
De voormalige chef van de Israëlische geheime dienst, de Mossad, Meir Dagan, is donderdag op de leeftijd van 71 jaar aan kanker overleden. De Mossad maakte vanochtend het nieuws bekend van de dood van de man die vele jaren hun chef was.
Groot nieuws: Moslimmeisjes in het Israëlische leger!
woensdag 16 maart 2016
Denkt u nog steeds dat Israël een racistische apartheidsstaat is? U zou het niet zeggen als u naar deze jonge islamitische en christelijke Arabische meisjes luistert, die in steeds grotere getale in Israëlische militaire dienst gaan.
Minister Ya'alon gaat spanningen met de VS oplossen
maandag 14 maart 2016
In verband met nieuwe spanningen tussen de Amerikaanse president Barack Obama en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu reisde minister van Defensie Moshe Ya‘alon zaterdagavond naar de VS voor een werkbezoek.
Oud-minister Sa'ar: Netanyahu, verdrijf de illegalen
donderdag 10 maart 2016
Voormalig Likoed-minister Gideon Sa'ar heeft de regering aangespoord om anti-Israëlische agitatoren en illegale Palestijnen in Israël uit te wijzen. 'Sa'ar heeft absoluut geen ervaring op het gebied van veiligheid en spuit onzin,' reageerde de partij.
Video: Vrouwen meer bij terreuraanvallen betrokken
woensdag 9 maart 2016
Bij de recente golf van Palestijns geweld lijken vrouwen een steeds belangrijkere rol te gaan spelen. Als gevolg van de voortdurende ophitsing laten geregeld Palestijnse vrouwen zich door hun leiders ophitsen tot aanvallen, die vaak op zelfmoord neerkomen.