Palestijnse Autoriteit

Ruzie in kabinet om optreden IDF in 'A'- gebieden
Friday, April 22, 2016
Er is een felle confrontatie geweest tussen de Israëlische premier Netanyahu en zijn minister van Onderwijs Bennett over het optreden van Israëlische troepen op Palestijns gebied tijdens de terreurgolf. Netanyahu heeft zelfs gedreigd Bennett te ontslaan.
Palestijnse Autoriteit arresteert hoofd Orthodoxe Kerk
Wednesday, April 06, 2016
De Palestijnse politie heeft zaterdag de leider van de Syrisch-Orthodoxe Kerk in Palestina en Jordanië gearresteerd. Volgens de Palestijnse veiligheidsdiensten en ooggetuigen werd aartsbisschop Murad bij de Geboortekerk in Bethlehem in hechtenis genomen.
VS: Israël is bondgenoot; Palestijnen: Wij haten de VS
Wednesday, April 06, 2016
De Republikein Paul Ryan, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, was deze week in Israël, en herhaalde dat de Joodse Staat een van de beste en belangrijkste bondgenoten van Amerika is. En hoe zit het met de Palestijnen?
Netanyahu nodigt Abbas uit voor een ontmoeting
Tuesday, April 05, 2016
Premier Netanyahu heeft de ontmoeting met de Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken benut om Machmoud Abbas uit te nodigen voor een gesprek. Abbas zei enkele dagen geleden voor de Israëlische tv, dat hij op een uitnodiging zou komen.
Geen stroom voor Bethlehem; eerst schuld betalen
Tuesday, April 05, 2016
Het energiebedrijf van de Staat Israël heeft de levering van elektriciteit aan Bethlehem beperkt wegens een kloeke betalingsachterstand. De maatregel zal binnen de komende twee weken worden uitgebreid tot andere gebieden van de PA.
Waarom snijdt Israël Jericho af van de elektriciteit?
Thursday, March 31, 2016
Ongetwijfeld zullen mensen die geen rekening houden met de openstaande rekening, Israël veroordelen, maar Israël is nu echt gedwongen om de stroom af te snijden naar de oude stad Jericho wegens een enorme onbetaalde rekening.
Trump: Geen tweestatenoplossing schuld Palestijnen
Monday, March 28, 2016
De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft het dit weekeinde overduidelijk gemaakt, dat het volgens hem de schuld is van de Palestijnse leiders dat er in het Midden-Oosten geen vredesakkoord is.
Linkse politici: Tweestatenoplossing is dood
Sunday, March 27, 2016
De Amerikaanse president en vele anderen wijten het aan premier Netanyahu dat er nog geen vredesakkoord is. Linkse politici zien ook niets meer in een twee­staten­oplossing – maar werken hun ideeën wel?
Trump: Confrontatie aangaan met Palestijnse terreur
Tuesday, March 22, 2016
De koploper in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, Donald Trump, zei in de jaarvergadering van AIPAC, dat 'President Obama het slechtste is wat Israël kan overkomen.' Als hij het Witte Huis wint, belooft hij een heel andere aanpak van het vredesproces.
Herzog: Voorlopig geen overeenkomst met Palestijnen
Tuesday, March 22, 2016
Er is momenteel geen zicht op een definitieve overeenkomst met de Palestijnse Autoriteit, verklaarde de Israëlische oppositieleider Isa'ac Herzog maandag in de conferentie van AIPAC (American Israel Public Affairs Committee).
Europese Commissie: 252,5 miljoen euro naar PA
Thursday, March 03, 2016
Dinsdag gaf de Europese Commissie groen licht voor het betalen van 252,5 miljoen euro. Dat is het eerste hulppakket aan de Palestijnse Autoriteit (PA) van dit jaar, en het is een voortzetting van de jaarlijkse verplichting om de PA financieel te steunen.
PA-bestuur wijst Iraanse hulp aan terroristengezinnen af
Monday, February 29, 2016
De Palestijnse Autoriteit heeft zondag laten weten dat men de financiële hulp uit Iran voor Palestijnse 'intifada-gezinnen' afwijst, omdat die buiten de PA om gaat en daardoor illegaal en onacceptabel is.