Jeruzalem

Netanyahu wil VN geschiedenis van Jeruzalem leren
zondag 8 mei 2016
Premier Benjamin Netanyahu heeft al de medewerkers van de Verenigde Naties uitgenodigd voor een seminar over de Joodse geschiedenis. Aanleiding is een UNESCO-resolutie, die Joodse banden met de Jeruzalemse Tempelberg ontkent.
Kort Nieuws: VN over terreur, Singapore, brandbom
maandag 18 april 2016
• Terreurslachtoffer spreekt bij discussie over terreur
• Premier van Singapore bezoekt Israël met handelsdelegatie
• Brandbommen gegooid in Jeruzalem – 'maar dat gebeurt bijna elke nacht'
Pijnlijk: moslims kennen Al-Aqsamoskee niet
zondag 27 maart 2016
Een recente enquête bij de universiteit van Amman heeft een verrassend feit aan het licht gebracht: Zes van de tien Jordaanse studenten hebben nog nooit gehoord van de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem. En wordt hij wel in de Koran vermeld?
Dode bij aanslagen in Jeruzalem en Sha'ar Benjamin
vrijdag 19 februari 2016
Twee Israëlische grenspolitieagenten en een Palestijnse vrouw zijn vrijdagochtend bij een terreuraanval bij de Damascuspoort in Jeruzalem gewond geraakt. Een soldaat, die donderdag in een supermarkt werd gestoken, is overleden.
Nieuwe Westelijke Muur voor niet-traditionele Joden
dinsdag 9 februari 2016
Na vele jaren van overleg heeft de Israëlische regering aan niet-traditionele Joden toestemming gegeven om te bidden zoals zij dat willen bij de Westelijke Muur, de heiligste plaats van het Jodendom, ten zuiden van het huidige gebedsplein.
Soldate gedood bij terreuraanslag nabij Damascuspoort
donderdag 4 februari 2016
Drie jonge Palestijnse terroristen hebben woensdag aan het begin van de middag bij de Damascuspoort in Jeruzalem een aanval uitgevoerd, die hen en een Israëlische soldate van de grenspolitie het leven heeft gekost.
Terreuraanslag bij Jeruzalemse Damascuspoort
woensdag 3 februari 2016
Drie jonge Palestijnse strijders hebben woensdag begin van de middag bij de Damascuspoort in Jeruzalem een terreuraanval uitgevoerd, die hen en een soldate van de grenspolitie het leven heeft gekost.
Video van de dag: Opera in Jeruzalem
maandag 11 januari 2016
Cultuurliefhebbers smelten weg bij deze première van de opera 'The Elixir of Love', uitgevoerd recht onder de muren van de Oude Stad.
Video van de nacht: Jeruzalemse Nachtmaraton
woensdag 6 januari 2016
Je hoeft in de nacht niet beslist te slapen. Je kunt ook deelnemen aan de Jeruzalemse Nachtmarathon, en genieten van de drieduizend jaar oude stad.
Video: Palestijnse TV ontkent Tempel, Koran erkent die
woensdag 30 december 2015
'De geschiedenis van de Tempel is niets anders dan een verzameling legenden en mythen met politieke doelen' zei een functionaris voor de Palestijnse TV. Maar de Koran schrijft iets anders over de Tempel.
Achttien maanden gevangenis voor Ehud Olmert
dinsdag 29 december 2015
Voor het eerst in de geschiedenis van de staat Israël wordt een Israëlische voormalige premier tot een gevangenisstraf veroordeeld. Ehud Olmert kreeg 18 maanden wegens corruptie in de tijd dat hij burgemeester van Jeruzalem was.
Drie gewonden bij steekpartij bij Jaffapoort Jeruzalem
woensdag 23 december 2015
Drie personen van rond 30 jaar zijn woensdagochtend gewond geraakt bij een steekpartij bij de druk bezochte Jaffapoort van de Oude Stad van Jeruzalem. Twee van hen zijn in kritieke toestand, de derde is zwaar gewond.