Terrorisme

Dappere terroristen steken in op bejaarde vrouwen
Tuesday, May 10, 2016
Een groep van vijf oudere vrouwen is dinsdagochtend vroeg in het Jeruzalemse stadsdeel Armon Hanatziv door vermomde terroristen met een mes aangevallen. Volgens de eerste berichten raakten twee vrouwen van rond de 80 jaar daarbij middelzwaar gewond.
Model uitgebrande bus decor bij Hamas-bijeenkomst
Monday, May 02, 2016
Een model van de op 18 april na een explosie uitgebrande autobus van Egged lijn 12 vormde donderdag in Gaza het decor van een bijeenkomst van de terreurorganisatie Hamas, waarin nog meer geweld werd beloofd.
Al-Quds Universiteit: academie van terreur
Friday, April 22, 2016
In Israël wordt de Palestijnse Al-Quds Universiteit in Oost-Jeruzalem een academie van terreur genoemd. Hij is volgens Israëlische veiligheidsexperts uitgegroeid tot de broedplaats voor terrorisme van de recente golf van terreur.
Ruzie in kabinet om optreden IDF in 'A'- gebieden
Friday, April 22, 2016
Er is een felle confrontatie geweest tussen de Israëlische premier Netanyahu en zijn minister van Onderwijs Bennett over het optreden van Israëlische troepen op Palestijns gebied tijdens de terreurgolf. Netanyahu heeft zelfs gedreigd Bennett te ontslaan.
Palestijnen prijzen overleden aanvaller van stadsbus
Thursday, April 21, 2016
Honderden Palestijnen zijn woensdag in Bethlehem samengekomen om de lof te zingen van Abdel Hamid Abu Srour, die overleed aan zijn verwondingen, die hij twee dagen eerder opliep toen hij een bom liet ontploffen in een Jeruzalemse stadsbus.
Na de busexplosie: de pijn van een Israëlische moeder
Tuesday, April 19, 2016
Het was moeilijk om naar Rachel Danon te kijken, toen zij dinsdag op de Israëlische televisie met verslaggevers sprak. De dag ervoor raakten Rachel en haar dochter Eden gewond, toen de bom hun bus in vuur en vlam zette in de Jeruzalemse wijk Talpiot.
Autobus ontploft in Jeruzalem, 21 gewonden
Tuesday, April 19, 2016
Maandagmiddag explodeerde een bom in bus 12 en ging de bus in vlammen op. De brand was zo fel, dat een in de buurt staande bus en een passerende auto ook in brand raakten. In totaal raakten 21 mensen gewond, waarvan twee ernstig.
Kort Nieuws: VN over terreur, Singapore, brandbom
Monday, April 18, 2016
• Terreurslachtoffer spreekt bij discussie over terreur
• Premier van Singapore bezoekt Israël met handelsdelegatie
• Brandbommen gegooid in Jeruzalem – 'maar dat gebeurt bijna elke nacht'
IDF ontdekt oorzaak van Palestijnse terreurgolf
Sunday, April 17, 2016
Een internationaal onderzoek, dat deze week door de IDF is vrijgegeven, heeft de bron van de voortdurende dagelijkse golf van Palestijnse razernij aan het licht gebracht: een stortvloed van ophitsende propagandafilms.
Israëli's waren doel van aanslagen in Brussel
Friday, April 15, 2016
De onlangs in Brussel gearresteerde terrorist Mohamed Abrini heeft bij zijn verhoor tegen zijn ondervragers gezegd, dat een van de doelen van de drie terroristen de wachtruimte voor de vluchten naar Tel Aviv was.
Aanklacht tegen 'Hebron-soldaat' luidt nu doodslag
Friday, April 15, 2016
De soldaat, die een paar weken geleden een al op de grond liggende terrorist in Hebron doodschoot, wordt volgens een officiële mededeling van defensie doodslag ten laste gelegd in plaats van moord. Hij mag de kazerne niet verlaten.
Veel minder terrorisme door aanpak terreurcellen
Wednesday, April 13, 2016
Het aantal terreuraanvallen tegen Israëli's is in de afgelopen maanden aanzienlijk gedaald, meldde een lid van de Israëlische veiligheidsdienst Shabak zondag in de vergadering van het Israëlische kabinet.