Antisemitisme

Britse Labourpartij opgeschrikt door Nazi-rellen
zondag 1 mei 2016
Terwijl ik de middag besteedde aan onderzoek naar het leven en de tijd van Theodor Herzl, kwam een gevoel van déjà vu over me, toen ik het nieuws hoorde over een felle politieke rel, die in de Britse Labourpartij was uitgebroken over antisemitisme.
Ooit nagedacht over 'Is Israël een Apartheidsstaat?'
zondag 24 april 2016
Een belangrijke bewering van de Boycotbeweging beweging is, dat Israël een apartheidsstaat zou zijn. Vergeleken met Zuid-Afrika is Israël dat niet, en vergeleken met de Palestijnse ideeën over een 'Judenfrei' Palestina, al zeker niet.
Netanyahu: Tempelberg niet Joods? Absurd!
maandag 18 april 2016
Premier Netanyahu heeft zich uitgesproken tegen een resolutie, die was aangekondigd door het bestuur van de UNESCO. Hierin wordt o.a. bewust de religieuze band van het Joodse volk met het Tempelplein en de Westelijke Muur weggelaten.
Israel Today websites weer 'in de lucht' na hackeraanval
donderdag 14 april 2016
Onze trouwe lezers hebben ongetwijfeld gemerkt dat de website van Israel Today de afgelopen paar dagen onbereikbaar was, en er geen nieuws updates werden verzonden. Oorzaak was een gecoördineerde aanval op Israëlische websites en servers,
Amerikaanse visum-website vermeldt Israël niet
maandag 4 april 2016
De Amerikaanse blogger Elder van Ziyon heeft gewezen op een verontrustende 'gevoeligheid' van de Amerikaanse VISA diensten. Op de lijst ontbreekt Israël geheel, alleen Jeruzalem en Tel Aviv staan vermeld, zonder landsnaam of vlag.
Barr: 'Geschokt door antisemitisme van liberalen'
zondag 3 april 2016
De Amerikaanse actrice en comédienne Roseanne Barr toonde zich in een toespraak 'geschokt' door het fanatisme van zoveel linkse liberalen, die beweren alleen kritiek op Israël te hebben, maar in feite antisemieten zijn.
Druzisch Knessetlid helpt ‘Joden thuis te brengen’
maandag 21 maart 2016
Afgelopen maandag voltooide Israël zijn reddingsactie voor Jemenitische Joden, waarbij het Knessetlid Ayoub Kara (Likoed), een vooraanstaand lid van de Arabisch sprekende Druzische gemeenschap, een belangrijke rol speelde.
Britse minister hekelt boycot Israël als 'antisemitisch'
woensdag 16 maart 2016
De BDS-beweging, die de Palestijnse zaak steunt, zegt niet antisemitische te zijn, maar is dat wel en past methoden van het apartheidsbeleid toe, zei de Britse minister Michael Gove tijdens een conferentie over antisemitisme in Berlijn.
VN-ambassadeur hekelt Mensenrechtencommissie
dinsdag 15 maart 2016
Eviatar Manor, ambassadeur en permanente afgevaardigde van Israël bij de Verenigde Naties in Genève, beschuldigde deze week de VN-Commissie voor de Rechten van de Mens (UNHRC), dat die blind en consequent Israël selectief veroordeelt.
'Obama wil met hulp van de VN Jeruzalem verdelen'
dinsdag 8 maart 2016
De resterende tien maanden van zijn ambtstermijn wil president Obama nog niet eerdere vertoonde stappen zetten om via de Veiligheidsraad van de VN zijn tweestatenoplossing te realiseren, meldt de Wall Street Journal.
Abbas noemt verzet 'vreedzaam' en 'legitiem'
maandag 7 maart 2016
Afgelopen woensdag sprak Machmoud Abbas met functionarissen van zijn Fatach-partij en herhaalde hij dat hij niet van plan is om Israël als Joodse Staat te erkennen, en verklaarde de Intifada tot 'vreedzaam en legitiem verzet'.
Van Abbas mag Israël aan de schandpaal
vrijdag 12 februari 2016
De Palestijnse leider Machmoud Abbas heeft steeds minder invloed, wat goed merkbaar is in de Palestijnse media. Bovendien is Abbas in de ogen van de Palestijnse bevolking corrupt. Van Abbas mag Israël aan de schandpaal, en daar besteedt hij veel geld aan.