Fatach

Palestijnse kinderen dragen nep-bomgordels in parade
donderdag 14 januari 2016
Ter gelegenheid van zijn eerste terreuraanslag, 51 jaar geleden, hield Fatach in Bethlehem een parade, waaraan o.a. Palestijnse kinderen deelnamen, verkleed als gewapende strijders, compleet met namaak-bomgordels.
Tienpuntenplan van de PLO is nog steeds geldig
maandag 29 juni 2015
De Palestijnse vredesonderhandelaar Erekat bevestigde vorige week in aanbevelingen aan 'president' Abbas, dat het Palestijnse Tienpuntenplan – dat streeft naar een Palestijnse Staat in plaats van Israël, nog steeds van kracht is.
Nieuw Palestijns beleid: Diplomatie en terreur
donderdag 25 juni 2015
Volgens een nieuw document van de Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat moet Fatach zijn werkwijze en standpunten verharden en samenwerken met Hamas en Islamitische Jihad.
Fatach en Hamas regeren toch niet samen
vrijdag 19 juni 2015
Er was al maanden sprake van, en nu is het zo ver; de moeizaam tot stand gekomen Palestijnse eenheidsregering wordt opgeheven, op initiatief van Fatach. Er bestaan te veel verschillen tussen Hamas en Fatach.
Waarom zelfs Abbas Gaza niet wil hebben
donderdag 4 juni 2015
Begin 2015 betuigden de VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en Jordanië de Palestijnse president Machmud Abbas hun steun wanneer hij interesse zou hebben om de macht over te nemen van Hamas in de Gazastrook. Maar Abbas wees het aanbod af.
Intern conflict binnen Palestijnse Autoriteit escaleert
maandag 13 april 2015
Bij botsingen tussen Palestijnse veiligheidstroepen en leidende Fatach-splintergroepen is het tot vuurgevechten en moordaanslagen gekomen in Nabloes en Jenin.
Palestijnen vallen Canadese minister Blair aan (video)
zondag 18 januari 2015
Een Palestijnse menigte gooide eieren en schoenen naar het voertuig van bezoekende de Canadese minister van Buitenlandse Zaken John Baird toen hij zondag in Ramallah aankwam voor vergaderingen.
Meeste Palestijnen zijn bang voor hun regering
woensdag 17 december 2014
Tweederde van de Palestijnse bevolking is bang om de Palestijnse president Machmoud Abbas te bekritiseren. Slechts 20 procent van hen gelooft dat er persvrijheid bestaat op de Westbank en in de Gazastrook.