Islam

Ondersteunt de islam een Joodse Staat?
Sunday, May 08, 2016
Misschien verrast het u, maar er zijn islamitische puristen die vasthouden aan een letterlijke interpretatie van de Koran, en op grond daarvan staan zij achter de terugkeer van het Joodse volk naar het land, en achter een Joodse regering in het heilige land.
Pakistaanse moslim: Daarom lid Zionistische Beweging
Monday, April 25, 2016
De Pakistaanse auteur Noor Dahri trad onlangs toe tot de Zionistische Federatie van het Verenigd Koninkrijk, en schreef een lang opiniestuk, waarin hij collega-moslims uitlegt waarom hij dat deed, en waarom zij ook moeten overwegen om Israël te steunen.
Pijnlijk: moslims kennen Al-Aqsamoskee niet
Sunday, March 27, 2016
Een recente enquête bij de universiteit van Amman heeft een verrassend feit aan het licht gebracht: Zes van de tien Jordaanse studenten hebben nog nooit gehoord van de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem. En wordt hij wel in de Koran vermeld?
Coalitie neemt anti-luidsprekerwet in overweging
Thursday, March 03, 2016
Motti Yogev (Bet Yehoedi) is ervan overtuigd dat zijn wetsvoorstel, dat het gebruik van luidsprekers op plaatsen van aanbidding zal verbieden, steun zal vinden in de coalitie en uiteindelijk ook zal worden aangenomen.
In het oog van de orkaan
Thursday, February 25, 2016
Het begin van een nieuw kalenderjaar is altijd zo’n moment waarop de hoop het wint van onze zorg. Op de een of andere manier zit dat in onze natuur. We gaan het nieuwe jaar in met de hoop en de wil om politieke, economische en geestelijke dieptepunten te overwinnen.
Sjeik Riad: ‘Wij waren de eerste zionisten!’
Sunday, January 17, 2016
Sjeik Riad woont in Galilea. Hij behoort tot een groep moslims, die ervan overtuigd is dat de Koran leert, dat het heilige land aan de Joden is beloofd en niet aan de moslims: ‘De Koran zegt dat de Joden het erfrecht hebben!’
De interessante mening van sjeik Omar Salem
Tuesday, January 05, 2016
Olam Katan (Kleine Wereld) is één van de vele kleine religieuze nieuwsbrieven die op vrijdag worden verspreid in de synagogen van Israël. In dit informatieblad zou werkelijk niemand een interview met Yale professor Sjeik Omer Salem verwachten, die Israël vorige week bezocht.
De islamitische versie van Kerst
Sunday, December 27, 2015
Niet-Israëlische christenen die deelnemen aan conferenties waarin met overtuigingskracht verkondigd wordt dat Jezus een Palestijn is, lijken zich niet bewust te zijn van de werkelijke betekenis en gevolgen van deze leer.
Arabische christen: ‘Haat islam, heb moslims lief’
Friday, December 11, 2015
We kunnen de islam niet liefdevol omarmen, want de islam leert zonde. Maar we kunnen wel houden van de zondaar, zoals Jezus ons leerde. Onze strijd is niet tegen moslims, maar tegen de duistere machten achter de islam.
Video: Islamitische prediker noemt Jezus 'Allah's slaaf'
Friday, November 27, 2015
In Afrika reizen steeds meer islamitische predikers rond, waaronder de Egyptische geestelijke Wahid Abed Al Salam. Zij overreden de inwoners om hun geloof in Jezus op te geven en verklaren dat Jezus een slaaf was van de profeet Mohammed en Allah.
Parijs en Jeruzalem zijn met elkaar verbonden
Wednesday, November 18, 2015
Na de aanvallen van ISIS in Parijs zei premier Netanyahu, dat 'militant islamitisch terrorisme onze samenleving aantast, omdat het onze beschaving wil vernietigen.' Daarom moet 'alle terreur worden veroordeeld en bestreden met onwrikbare vastberadenheid.'
Israël verbiedt de Islamitische Beweging
Tuesday, November 17, 2015
Het Israëlische veiligheidskabinet heeft de noordelijke tak van de Islamitische Beweging geclassificeerd als illegale organisatie. Dit heeft betrekking op het deel van de organisatie, dat wordt geleid door Sheikh Ra'ad Salah uit Umm el Fahm.