Midden-Oosten

Golfstaten: Hezbollah is een terroristische organisatie
Friday, March 04, 2016
De Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten heeft besloten, dat Hezbollah een terreurorganisatie is. Dit besluit werd genomen wegens de recente crisis tussen Saudi-Arabië en Libanon, omdat Hezbollah zich met staatszaken bemoeit.
Goede werkrelatie van Abdul Fatah al-Sisi en Israël
Tuesday, March 01, 2016
De Egyptische president Abdul Fatah al-Sisi zei tijdens zijn recente bezoek aan Japan, dat hij en zijn Egyptische regering zich volledig aan de vredesovereenkomst met Israël gebonden achten, ondanks de toenemende moeilijkheden in de regio.
De Messias komt
Sunday, February 28, 2016
De beroemde rabbijn Moishe Sternbuch zei tijdens zijn Tora-onderricht: ‘Zodra Rusland Turkije binnenvalt, komt de Messias. Bereid je maar vast voor op een oorlog tussen Rusland en Turkije en hang je sabbatskleren klaar, want de Messias komt eraan!’
Britse man kreeg schokkende visioenen na hartstilstand
Sunday, February 28, 2016
Een Britse man kwam weer tot leven, nadat hij bijna een uur klinisch dood was na een operatie. Hij had Armageddon-achtige visioenen die lijken op wat nu in het Midden-Oosten gebeurt terwijl hij 'van de wereld' was.
In het oog van de orkaan
Thursday, February 25, 2016
Het begin van een nieuw kalenderjaar is altijd zo’n moment waarop de hoop het wint van onze zorg. Op de een of andere manier zit dat in onze natuur. We gaan het nieuwe jaar in met de hoop en de wil om politieke, economische en geestelijke dieptepunten te overwinnen.
Britse christenen houden steunbijeenkomst voor Israël
Thursday, January 07, 2016
Toen omstreeks deze tijd vorig jaar Holocaust Memorial Day, de herdenking van de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz, werd gehouden, konden slechts weinig mensen zich voorstellen dat het antisemitisme nog erger zou worden. Maar het gebeurde toch.
Verboden oliehandel tussen Turkije en IS-kalifaat
Wednesday, December 23, 2015
In Israël vraagt men zich al enige tijd af, waarom Turkije en het Kalifaat (IS) in Syrië en Irak betrekkelijk goed met elkaar overweg kunnen. Radicale islamisten uit Europa en zelfs uit Israël reizen via Turkije naar de oorlog in Syrië. Turkije weigert het islamitische kalifaat samen met Rusland te bestrijden.
Iran testte ballistische raket ondanks atoomverdrag
Thursday, December 17, 2015
De Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) heeft gisteren zijn inspectie-onderzoeken naar het Iraanse nucleaire gevaar officieel afgesloten, hoewel dit land zich niet aan de gesloten overeenkomst houdt.
Italiaanse hoofdredacteur over Palestijns conflict
Wednesday, December 16, 2015
'De Palestijnen voelen het groeiende gevaar van de IS-jihadisten, en zij begrijpen dat ondanks de Israëlische verovering hun leven onder Israëlische heerschappij veiliger is dan elders in de regio,' zegt de Italiaanse journalist Mourizio Molinari.
'Telegram'-app wordt misbruikt voor terreurdoeleinden
Friday, November 27, 2015
De app Telegram is in de Arabische wereld populairder dan in het westen gangbare apps zoals WhatsApp of Twitter, omdat gebruikers met Telegram versleutelde berichten, foto’s en documenten kunnen verzenden en uitwisselen.
Israëlische hulporganisatie helpt Syrische vluchtelingen
Friday, November 13, 2015
Joel Shoshani, een jonge Messiaanse Jood uit Jeruzalem, maakte een filmverslag van de nood onder Syrische vluchtelingen. Hij zag met eigen ogen hoe een eindeloze stroom vluchtelingen voet aan wal zette in Griekenland.
Israëlische judoka's winnen brons – met een nare bijsmaak
Monday, November 02, 2015
In het Grand Slam judo-toernooi in Abu Dhabi hebben de Israëlische atleten Yarden Gerbi en Sagi Murki elk een bronzen medaille gewonnen. Hun succes heeft echter een bittere bijsmaak, omdat de atleten niet officieel voor hun vaderland Israël uitkwamen.