Gaza

Situatie bij de Gazastrook lijkt te kalmeren
maandag 9 mei 2016
Nadat vrijdagavond een raket was afgeschoten vanuit de Gazastrook, en de Israëlische luchtmacht reageerde met een aanval op posities van Hamas in het zuiden van Gaza, lijkt de situatie aan de grens met Gaza nu te kalmeren.
Aanvalstunnel ontdekt ondanks Hamas' beschietingen
donderdag 5 mei 2016
Eenheden van het Israëlische leger hebben bij het zuiden van de Gazastrook een aanvalstunnel ontdekt. Hamas trachtte met een mortierbeschieting het zoeken naar tunnels te verhinderen, waarop de IDF posities van Hamas aanviel
Aanvalstunnel van Hamas gevonden in zuidelijk Israël
maandag 18 april 2016
Bijna twee jaar zijn er verlopen sinds laatste operatie van het Israëlische leger tegen Hamas in de Gazastrook. En in die tijd heeft Hamas niet stil gezeten. Onlangs is weer een terreurtunnel ontdekt, die vanuit de Gazastrook naar Israëlisch gebied is gegraven.
Geen stroom voor Bethlehem; eerst schuld betalen
dinsdag 5 april 2016
Het energiebedrijf van de Staat Israël heeft de levering van elektriciteit aan Bethlehem beperkt wegens een kloeke betalingsachterstand. De maatregel zal binnen de komende twee weken worden uitgebreid tot andere gebieden van de PA.
Netanyahu bekritiseerde ontruiming Gazastrook
dinsdag 1 maart 2016
Tijdens een speciale zitting van de Knesset, ter gelegenheid van de sterfdag van de voormalige premier Ariel Sharon, prees premier Netanyahu de staatsman, maar bekritiseerde diens beslissing om zich terug te trekken uit de Gazastrook.
Ya’alon: We houden rekening met volgende Gaza-oorlog
dinsdag 23 februari 2016
Maandag maakte minister Moshe Ya’alon van Defensie bekend dat Israël zich voorbereidt op de mogelijkheid dat er een nieuwe oorlog tegen Hamas in de Gazastrook nodig is.
Nieuwe app IDF Thuisfront voor raketwaarschuwingen
vrijdag 19 februari 2016
Het Israëlische leger voert een nieuwe app in, waarmee het thuisfront exacte waarschuwingen over elke vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurde raket kan verzenden, die speciaal op de gebruiker van de app toegesneden informatie bevat,
Israël bereidt zich voor op oorlog met Hamas
donderdag 11 februari 2016
Senior commandanten van het Zuidelijke Commando van Israël waarschuwen hun troepen, om voorbereid te zijn op mogelijke preventieve acties tegen de terroristische infrastructuur van Hamas in de Gazastrook.
Hielp Israël met instorten tunnels bij Gazastrook?
zondag 7 februari 2016
Er zijn de afgelopen weken veel vaker tunnels ingestort, die Hamas vanuit de Gazastrook naar zuidelijk Israël had gegraven. Vorige week liet een Israëlische generaal doorschemeren, dat zijn leger er misschien iets mee te maken heeft.
VS gaat Israëlisch anti-tunnel systeem financieren
woensdag 3 februari 2016
In Israëlische defensiekringen verwacht men binnenkort Amerikaanse fondsen om het werk aan een geavanceerd anti-tunnel systeem te voltooien, dat toekomstige invallen vanuit de Gazastrook moet helpen voorkomen.
Hamas pokert met Israëlische inreisvergunningen
woensdag 27 januari 2016
'Hamas misbruikt inreisvergunningen naar Israël, die Israël aan Palestijnse burgers in de Gazastrook heeft verstrekt,' meldde de Israëlische regeringscoördinator voor de Palestijnse gebieden, generaal Yoav Poli Mordechai.
Journalist schrijft na arrestatie niet meer over politiek
vrijdag 22 januari 2016
Na zijn arrestatie door Hamas wegens kritiek op de puinhoop in de Gazastrook besloot een Palestijnse TV-journalist voortaan maar alleen over lifestyle en mode van de Palestijnen te schrijven, en niet meer over politiek. Hamas vreest een 'Arabische Lente'.