Hamas

Model uitgebrande bus decor bij Hamas-bijeenkomst
maandag 2 mei 2016
Een model van de op 18 april na een explosie uitgebrande autobus van Egged lijn 12 vormde donderdag in Gaza het decor van een bijeenkomst van de terreurorganisatie Hamas, waarin nog meer geweld werd beloofd.
Hamas houdt vast aan zijn doel: Israël vernietigen
dinsdag 5 april 2016
Misleid(end)e westerse figuren blijven beweren dat de radicale islamitische organisaties zoals Hamas 'gematigd' zijn en een deel van de oplossing, niet het probleem. Maar Hamas zelf zegt iets heel anders, als de commentatoren maar zouden luisteren.
Israël bereidt zich voor op oorlog met Hamas
donderdag 11 februari 2016
Senior commandanten van het Zuidelijke Commando van Israël waarschuwen hun troepen, om voorbereid te zijn op mogelijke preventieve acties tegen de terroristische infrastructuur van Hamas in de Gazastrook.
Hamas pokert met Israëlische inreisvergunningen
woensdag 27 januari 2016
'Hamas misbruikt inreisvergunningen naar Israël, die Israël aan Palestijnse burgers in de Gazastrook heeft verstrekt,' meldde de Israëlische regeringscoördinator voor de Palestijnse gebieden, generaal Yoav Poli Mordechai.
Journalist schrijft na arrestatie niet meer over politiek
vrijdag 22 januari 2016
Na zijn arrestatie door Hamas wegens kritiek op de puinhoop in de Gazastrook besloot een Palestijnse TV-journalist voortaan maar alleen over lifestyle en mode van de Palestijnen te schrijven, en niet meer over politiek. Hamas vreest een 'Arabische Lente'.
Hamas stuurt brief van een dode soldaat
maandag 14 december 2015
Door brieven van in de Gaza-oorlog overleden soldaten te zenden aan hun familieleden, probeert Hamas gevangen Hamasleden vrij te krijgen.
24 kopstukken van Hamas opgepakt op de Westbank
woensdag 11 november 2015
Israëlische speciale eenheden hebben op de Westbank 24 belangrijke Hamasleden gearresteerd, die probeerden een terroristisch netwerk op te bouwen in dit gebied, kennelijk met steun vanuit de Gazastrook en van het emiraat Qatar.
Hamas roept op tot opstand – Doden bij grenshek Gaza
vrijdag 9 oktober 2015
Vrijdagmiddag hebben ongeveer 400 Palestijnen uit de Gazastrook geprobeerd over het grenshek naar Israël te komen. Daarop openden Israëlische soldaten het vuur, waardoor volgens Arabische media ten minste vier Palestijnen werden gedood en 22 gewond.
Egypte laat smokkeltunnels naar Gaza vollopen
dinsdag 22 september 2015
Het Egyptische leger is begonnen de onderaardse smokkeltunnels tussen het Egyptische en het Palestijnse deel van de grensstad Rafah te laten vollopen met water uit de Middellandse Zee, wat een ernstige tegenslag betekent voor de Hamasregering van de Gazastrook.
Twee raketten uit Gaza afgeschoten op Zuid-Israël
zaterdag 19 september 2015
• Raket naar Ashkelon onderschept door Iron Dome.
• Raket beschadigt woonhuis en autobus in Sderot.
• Veel gewonden bij rellen in Jeruzalem.
Israël bereidt zich voor op 'Dag van woede'
vrijdag 18 september 2015
Na de drie dagen van gevechten op de Tempelberg heeft Hamas deze vrijdag tot 'Dag van woede' uitgeroepen. Uit voorzorg is een batterij van het raketschild Iron Dome naar Ashdod nabij de Gazastrook verplaatst.
Gazanen vluchten voor Hamas naar Israël
donderdag 3 september 2015
Een toenemend aantal Gazanen slikt de leugens van Hamas niet meer, en probeert aan de onmogelijke leefomstandigheden te ontsnappen door asiel te zoeken in de Joodse Staat.