Vredesproces

Enquête: Vooral Gazanen willen de terreur voortzetten
woensdag 27 april 2016
Uit een deze week gepubliceerd onderzoek bleek dat de meeste jonge Palestijnen alleen van terroristisch geweld een oplossing verwachten voor het huidige Israëlisch-Palestijnse conflict.
Netanyahu nodigt Abbas uit voor een ontmoeting
dinsdag 5 april 2016
Premier Netanyahu heeft de ontmoeting met de Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken benut om Machmoud Abbas uit te nodigen voor een gesprek. Abbas zei enkele dagen geleden voor de Israëlische tv, dat hij op een uitnodiging zou komen.
Trump: Geen tweestatenoplossing schuld Palestijnen
maandag 28 maart 2016
De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft het dit weekeinde overduidelijk gemaakt, dat het volgens hem de schuld is van de Palestijnse leiders dat er in het Midden-Oosten geen vredesakkoord is.
Van probleem naar oplossing – deel 1
maandag 28 maart 2016
De linkse, seculiere Jood Tzidkiyahu is een van de Israëlische activisten die geloven dat de geestelijkheid een constructieve bijdrage zou kunnen leveren aan de uiterst gevoelig liggende vredesonderhandelingen.
Linkse politici: Tweestatenoplossing is dood
zondag 27 maart 2016
De Amerikaanse president en vele anderen wijten het aan premier Netanyahu dat er nog geen vredesakkoord is. Linkse politici zien ook niets meer in een twee­staten­oplossing – maar werken hun ideeën wel?
Meeste Palestijnen nog steeds voor steekpartijen
woensdag 23 maart 2016
Een begin deze week gepubliceerd onderzoek van het Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR) wees uit, dat de meerderheid van de Palestijnen zich uitspreekt voor het voortzetten van de mesaanvallen tegen Israëli's.
Trump: Confrontatie aangaan met Palestijnse terreur
dinsdag 22 maart 2016
De koploper in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, Donald Trump, zei in de jaarvergadering van AIPAC, dat 'President Obama het slechtste is wat Israël kan overkomen.' Als hij het Witte Huis wint, belooft hij een heel andere aanpak van het vredesproces.
Herzog: Voorlopig geen overeenkomst met Palestijnen
dinsdag 22 maart 2016
Er is momenteel geen zicht op een definitieve overeenkomst met de Palestijnse Autoriteit, verklaarde de Israëlische oppositieleider Isa'ac Herzog maandag in de conferentie van AIPAC (American Israel Public Affairs Committee).
Vredelievende onderwijzeres overschreeuwd met haat
dinsdag 15 maart 2016
Bittere ironie, die het Israëlisch-Palestijnse conflict zo vaak karakteriseert, kenmerkte de prijsuitreiking aan de Palestijnse onderwijzeres Hanan al Hroub. Terwijl zij opriep tot vrede, schreeuwden de aanwezige Palestijnen om oorlog.
'Obama wil met hulp van de VN Jeruzalem verdelen'
dinsdag 8 maart 2016
De resterende tien maanden van zijn ambtstermijn wil president Obama nog niet eerdere vertoonde stappen zetten om via de Veiligheidsraad van de VN zijn tweestatenoplossing te realiseren, meldt de Wall Street Journal.
Arabier bijna vermoord door Jeruzalemse Arabieren
donderdag 3 maart 2016
De terreur gaat door in Israël:
• Politieauto beschoten nabij Ariel in Samaria,
• Verkeersregelaar bij Jericho in de schouder gestoken,
• Twee soldaten gestoken in Har Bracha,
• Arabieren vermoordden bijna collega-Arabier.
Vredesbijeenkomst wegens bedreigingen afgezegd
woensdag 2 maart 2016
Dinsdag is bij de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem een openbare discussie met een adviseur uit de Palestijnse Autoriteit en Knessetlid Ofer Shelach (Yesh Atid) afgelast, omdat er serieuze bedreigingen tegen de Palestijnse adviseur zijn geuit.