EU, Europa

Griekse president: Verenigd front tegen terrorisme
Thursday, March 31, 2016
De president van Griekenland, Prokopis Pavlopoulos, is dinsdag in Israël aangekomen voor een officieel bezoek van drie dagen. Tijdens een staatsbanket riep hij op tot strijd tegen terreur, en gesproken zal worden over een gaspijpleiding naar Europa.
Europese Commissie: 252,5 miljoen euro naar PA
Thursday, March 03, 2016
Dinsdag gaf de Europese Commissie groen licht voor het betalen van 252,5 miljoen euro. Dat is het eerste hulppakket aan de Palestijnse Autoriteit (PA) van dit jaar, en het is een voortzetting van de jaarlijkse verplichting om de PA financieel te steunen.
Europa's 'niet-gewelddadige' campagne tegen Israël
Monday, January 25, 2016
De aanhoudende druk van de Europese Unie op Israël om aan voorwaarden te voldoen waarvan zij geloven dat die vrede zouden brengen, komt neer op een 'niet-gewelddadige' campagne tegen de Joodse Staat.
Europese boycotactie – een tandeloze tijger
Tuesday, January 19, 2016
In november is de Europese Unie met nieuwe richtlijnen gekomen, die verplichten tot het labelen van producten uit de Israëlische nederzettingen. De Israëlische export verschuift hierdoor naar Rusland en Noord-Amerika.
Netanyahu: Eis van Zweedse minister BZ is absurd
Friday, January 15, 2016
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de eis van de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken voor een onderzoek naar 'buitengerechtelijke executies' van Palestijnse terroristen, 'schandalig, immoreel en onterecht' genoemd.
BDS-sponsors en EU-regeringen financieren B’Tselem
Wednesday, January 13, 2016
Israëls links-liberale mensenrechtenorganisatie B’Tselem beschikte volgens NGO-Monitor in drie jaar (2012–2014) over een budget van 7 miljoen euro, waarvan 65 procent door Europese regeringen was gefinancierd.
Zweden vindt islamitische terreur gevaarlijker dan Israël
Wednesday, January 13, 2016
Voor Israël is de Zweedse regering een van de meest vijandige regeringen, die geen kans laat liggen om Israël te bekritiseren. Maar achter de schermen vraagt Zweden aan Israël, hoe ze in hun eigen land de dreigende islamitische terreur moeten aanpakken.
Spaanse rechter: Boycot universiteit Westbank onjuist
Wednesday, January 06, 2016
De anti-Israëlisch BDS-beweging heeft de gerechtelijke procedure in Spanje tegen de Israëlische Universiteit van Ariel verloren. De BDS-beweging en de Spaanse regering zijn door de nationale rechter veroordeeld tot een ​​schadevergoeding van € 100.000.
Europese regeringen mengen zich in Israëls politiek
Monday, December 28, 2015
In het buitenland raken de gemoederen gauw verhit als in Israël linkse organisaties door de regering worden bekritiseerd of zelfs politiek lamgelegd dreigen te worden. De Israëlische regering onder Benjamin Netanyahu eist meer doorzichtigheid in de financiering van buitenparlementaire organisaties.
Bloed van christenen wordt vergoten – en u boycot Israël
Thursday, December 10, 2015
'In het Midden-Oosten is er slechts één land, slechts één, waar christenen in veiligheid leven – Israël' Dit zei Gabriel Naddaf woordvoerder voor de Grieks-Orthodoxe Patriarch van Jeruzalem, in het Europese Parlement tijdens een spoedzitting over het labelen van Israëlische producten.
De Zweedse minister van BZ en de proportionaliteit
Tuesday, December 08, 2015
De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström, gaat vrolijk door met haar kritiek op de Joodse Staat. Eerst legde ze verband tussen de aanslagen in Parijs en het conflict in Israël, en vervolgens verweet ze Israël 'buitengerechtelijke executies' en 'disproportionele reacties' op Palestijnse strijders.
Netanyahu hekelt Zweedse minister Margot Wallström
Tuesday, December 08, 2015
De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström blunderde afgelopen vrijdag alweer, toen ze Israël bekritiseerde voor buitengerechtelijke executies van Palestijnse terroristen.