Archeologie

Zegel van vrouw uit periode Eerste Tempel gevonden
dinsdag 8 maart 2016
Tijdens opgravingen in het National Park in de stad van David, bij de zuidelijke stadsmuur van Jeruzalem, is een ​​zeldzaam, 2500 jaar oude zegel gevonden met de naam van een vrouw, 'Elihana bat Ga'el' (Elihana dochter van Ga'el), in oude Hebreeuwse letters.
Schooljongen vindt antiek Kanaänitisch beeldje
vrijdag 26 februari 2016
Een 7-jarige jongen heeft tijdens een familie-uitstapje in Tel Rechov Park een klein antiek beeldje ontdekt. Het is een vrouwenfiguur gemaakt van klei, uit de tijd van de Kanaänitische cultuur, in de periode van de 15e tot de 13e eeuw voor Christus.
Spoorzoeken in het heilige land
vrijdag 15 januari 2016
Op 3 september was president Reuven Rivlin op bezoek in het Vaticaan. Hij schonk paus Franciscus de replica van een basaltsteen met daarop de oudste vermelding ooit van de dynastie van koning David.
Video: Zegel van koning Hizkia ontdekt
zondag 6 december 2015
In een tijd waarin het historische en Bijbelse bestaansrecht van Israël in de wereld steeds vaker wordt ontkend, is de ontdekking van dit zegel van groot belang. Het zegel van Hizkia, de Bijbelse koning van Juda, is een historisch bewijs dat de Bijbel toch gelijk heeft.
Video: Virtuele tour door de Tweede Tempel
donderdag 3 december 2015
Gaat u mee op een virtuele tour, de trappen op naar de Tweede Tempel. Kijk rond in de zalen op de Tempelberg en tussen de zuilen in het Godshuis. De reconstructie is gebaseerd op de opgravingen bij de Tempelberg.
Video: Indrukken van de oude kruisvaardersstad Acre
dinsdag 3 november 2015
In de video van vandaag laten we u wat impressies zien van Acre, ook bekend als Akko, in het noordelijke district van Israël. Al in de tijd van de Feniciërs woonden er mensen in deze havenstad aan de Middellandse Zee.
Video: Het antieke Caecarea dateert uit de Romeinse tijd
donderdag 22 oktober 2015
Met al het negatieve nieuws van de laatste weken moeten we niet vergeten wat voor een prachtig land Israël is, en welke rijke geschiedenis het land heeft. Vandaag de oude havenstad Caesarea.
Palestijnen willen dat Westelijke Muur islamitisch wordt
dinsdag 20 oktober 2015
De Palestijnen willen dat de Westelijke Muur (of Klaagmuur) internationaal wordt erkend als onderdeel van de Al-Aqsa moskee, en daardoor een heilige islamitische plaats wordt. Het plan heeft wereldwijd geleid tot felle protesten van Joodse organisaties, politici en burgers.
Tempelberg: Klein zegel met grote betekenis (video)
zondag 27 september 2015
Tussen het puin, afkomstig van islamitische bouwactiviteiten op de Tempelberg, is een zegel uit de tijd van de koningen David en Salomo gevonden, dat een bewijs vormt van Joodse aanwezigheid op de Tempelberg.
Seks, drugs & rock‘n’roll van alle tijden?
woensdag 23 september 2015
In het moderne Israël is niets ons vreemd. Van streng orthodox tot extreem hedonistisch, je vindt in Israël de meest uiteenlopende levensstijlen. Maar hoe was dat eigenlijk tweeduizend jaar geleden? Is alles tegenwoordig echt zoveel erger dan vroeger?
Video: de oude bergvesting Massada vanuit de lucht
donderdag 3 september 2015
Hoe konden de Romeinen deze door Herodes gebouwde vesting innemen? Hij lijkt wel onoverwinnelijk. We kunnen ons vandaag, tweeduizend jaar later, nog verbazen over de knappe bouw van deze woestijnvesting.
Video: Wie groef oude waterleiding naar Jeruzalem?
vrijdag 28 augustus 2015
Archeologen ontdekten onlangs een vele kilometers lange uitgegraven waterleiding, die vanaf een berg over vele kilometers naar Jeruzalem slingert. Wie bouwde die?