Muziek

Video van de dag: Opera in Jeruzalem
Monday, January 11, 2016
Cultuurliefhebbers smelten weg bij deze première van de opera 'The Elixir of Love', uitgevoerd recht onder de muren van de Oude Stad.
Video: Yeshiva-studenten musiceren voor patiënten
Sunday, January 03, 2016
Een groep Engelse en Amerikaanse yeshiva-studenten gaat elke vrijdag naar ziekenhuizen om voor de zieke patiënten te musiceren.
Video: Verenigde Piano's, pianomuziek voor 22 handen
Tuesday, December 15, 2015
Op initiatief van de permanente Israëlische delegatie bij de Verenigde Naties speelden pianisten in verschillende landen op zes continenten, met behulp van video-verbingingen, gezamenlijk een pianostuk, om 'mensen door muziek te verenigen'.
Video: Is dit Chanoekah of Sinterklaasfeest?
Tuesday, December 08, 2015
Het is deze hele week Chanoekah. Elke avond mag er een kaars of olielamp meer worden ontstoken. Ook een dobbelspelletje met een dreidel en het eten van soefganiot, een soort oliebollen gevuld met jam, hoort daarbij.
Video: Verstaat u Beethovens Ode aan de Vreugde?
Wednesday, November 25, 2015
Voor Duitstalige luisteraars zullen misschien hier en daar wat woorden bekend klinken, maar deze versie van Ode an die Freude, de beroemde Negende Symfonie van Beethoven, wordt niet in het Duits maar in het Jiddisch gezongen.
Video van de dag: Jeruzalem van Goud
Monday, November 16, 2015
Wie kent niet het beroemde lied over Jeruzalem, ירושלים של זהב, Yerushalayim Shel Zahav, Jeruzalem van Goud? Een lied waarvan je tranen in de ogen krijgt, ook als je het niet verstaat.
Video: Kinderen zongen over vrede – die niet kwam
Tuesday, November 10, 2015
Vandaag laten we u een muziekvideo zien, die vele Israëli's bijzonder heeft ontroerd. Het lied heet 'Kinderen van de winter van '73', en het wordt gezongen door twee Joodse kinderen en een Arabisch meisje (midden).
Video: Jeruzalem, maar dan helemaal anders
Wednesday, October 28, 2015
Iedereen praat voortdurend over Jeruzalem als het centrum van het religieuze conflict. Maar weet u ook dat Jeruzalem vaak het centrum van een groot feest is?
Video: FlashMob Concert in Jeruzalem tegen terreur
Tuesday, October 13, 2015
De Oude Stad van Jeruzalem komt momenteel wereldwijd negatief in het nieuws, omdat er steeds terreuraanvallen worden uitgevoerd. Daarom waren de bezoekers zeer verrast, toen zij zondag op klanken van Beethoven werden getrakteerd.
Video van de dag: Shabbatsliederen
Friday, August 21, 2015
Voor de Shabbat kijken we naar een verzameling van de populairste liederen die je niet alleen op de Sjabbat zingt, maar die graag gedurende de week in heel Israël worden gezongen.
Video van de dag: trommelen en rappen tegen de oorlog
Monday, August 03, 2015
Vandaag een ongewone muziekvideo voor u: de Israëlische soldaat Dror Gomel staat op zijn pantserwagen en gebruikt deze als drumstel.
Video: Internationale Folk muziek uit Israël
Monday, July 13, 2015
De zespersoons folkband The Angelcy uit Tel Aviv is ook geliefd in Europa, doordat in de veelvormige Israëlische muziek invloeden van over de hele wereld hoorbaar zijn.