Regering

Eerste Israëlische ambassadrice overleden
vrijdag 1 april 2016
Esther Herlitz, voormalig lid van de Knesset, winnaar van de Israël Prijs en de eerste vrouw die Israël als ambassadeur in het buitenland vertegenwoordigde, is op 24 maart overleden op de leeftijd van 94 jaar.
Heel normaal: Netanyahu verdient jaarlijks € 48.696
woensdag 16 maart 2016
Met het bekend maken van zijn salaris wil de Israëlische premier ingaan tegen de kritiek op een vermeend dure levensstijl. Uit zijn loonstrookje blijkt het tegendeel: hij ontvangt een nettosalaris, dat ver beneden de gebruikelijke salarissen voor managers ligt.
Debat over Ontslagwet Knessetleden afgezegd
dinsdag 16 februari 2016
De voorzitter van de Knessetcommissie voor Grondwet, Wet en Justitie, Nissan Slomiansky, maakte dinsdag bekend dat het debat over het nieuwe wetsontwerp van de Knesset voor ontslag van Knessetleden voorlopig niet doorgaat.
Oud-premier Ehud Olmert zit zijn straf uit
maandag 15 februari 2016
Sinds maandag zit de voormalige premier van Israël, Ehud Olmert, zijn 19 maanden gevangenisstraf uit, 18 maanden voor het aannemen van smeergeld in de Holyland-affaire en een maand voor het belemmeren van de rechtsgang..
Debat in de Knesset: Palestina of Falestina?
vrijdag 12 februari 2016
Woensdag brak in het Israëlische parlement een verhit debat los, toen de Likoed-afgevaardigde dr. Anat Berko in haar toespraak verklaarde dat er geen Palestijns volk bestaat, onder andere omdat de letter P niet bestaat in het Arabisch.
Condoleances Arabische Knessetleden wekken afschuw
dinsdag 9 februari 2016
Het bezoek dat drie Arabische Knessetleden vorig week brachten aan de nabestaanden van Palestijnse terroristen om hun medeleven te tonen, heeft voor veel ophef gezorgd. Zowel linkse als rechtse partijen in de Knesset vonden de bezoeken niet terecht.
Netanyahu’s Likoedpartij raakt minder geliefd
vrijdag 29 januari 2016
Premier Benjamin Netanyahu schijnt onder de Israëlische bevolking sympathie te verliezen. De regerende Likoed-partij wordt zwakker. Yaïr Lapids Yesh Atid wordt sterker, de partij van Moshe Kachlon, Kulanu, verandert niet.
Gay Knessetlid: Blij dat religieuze partijen wegbleven
dinsdag 5 januari 2016
Amir Ohana, het eerste openlijk homoseksuele Knessetlid van de Likoedpartij, werd vorige week beëdigd met de opvallende afwezigheid van alle leden van de twee ultraorthodoxe Joodse partijen.
Achttien maanden gevangenis voor Ehud Olmert
dinsdag 29 december 2015
Voor het eerst in de geschiedenis van de staat Israël wordt een Israëlische voormalige premier tot een gevangenisstraf veroordeeld. Ehud Olmert kreeg 18 maanden wegens corruptie in de tijd dat hij burgemeester van Jeruzalem was.
'Gay' Knessetlid vervangt rokkenjager minister Shalom
maandag 21 december 2015
Minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier Silvan Shalom is op 20 december afgetreden als minister en Knessetlid, nadat hij door elf vrouwen werd beschuldigd van seksueel lastigvallen. Amir Ohana volgt hem op in de Knesset; wie zijn ministerspost krijgt is nog niet besloten.
Gaat een nieuwe religieuze elite het volk leiden?
vrijdag 18 december 2015
Steeds meer religieuze Joden veroveren leidersposities in de Israëlische veiligheidsdiensten, wat men in Israël als een ommekeer in de topleiding ziet. Zoals men vroeger sprak over de 'linkse elite', ontstaat nu een 'religieuze elite'.
Gaat de regering van Netanyahu het redden?
zondag 1 november 2015
Vanzelfsprekend hebben de Israëli’s intussen geen trek meer in verkiezingen. Toch verwachten steeds meer mensen dat dit in 2016 opnieuw zal gebeuren. Zij verwachten dat de regering van Netanyahu binnen een paar maanden op een kabinetscrisis afstevent.