Technologie

Wat heeft Israël de laatste tijd voor u gedaan?
Monday, February 22, 2016
Jaar na jaar gaat het meeste nieuws betreffende Israël over het conflict met de Palestijnen, maar jaar na jaar presteert Israël op tal van andere gebieden ver boven wat je van een klein land zou verwachten. Helaas hebben de media daar geen oog voor.
Een bloeiende viskwekerij ... in de Israëlische woestijn
Wednesday, February 03, 2016
Waar zou je visje Nemo zoeken? Midden in de woestijn? Toch zwemt dit visje rond in de Israëlische Aravawoestijn, waar de aquacultuur bloeit, ondanks het ontbreken van zoet water.
Sony koopt Israëlisch bedrijf Altair Semiconductor
Tuesday, January 26, 2016
Vandaag is bekend gemaakt dat de Japanse elektronicagigant Sony het Israëlische bedrijf Altair Semiconductor aankoopt voor 212 miljoen dollar. Het is Sony's eerste grote aankoop buiten Japan.
VN-rapport: Israël op plaats 18 bij ontwikkelde landen
Thursday, December 17, 2015
De kleine Joodse natie is op de 18e plaats gekomen van de lijst van het Human Development Report 2015 van de Verenigde Naties, die wordt beschouwd als een indicator voor het welzijn van de onderzochte landen.
Video: Zo steken ingenieurs een Chanoekahkaars aan
Monday, December 07, 2015
De studenten van de Technische Universiteit in Haifa, het bekende Technion, hebben een technisch hoogstandje ontworpen om een Chanoekahkaars aan te steken.
Israëli's willen een robot naar de maan sturen
Friday, October 09, 2015
Het zou een grote stap zijn voor de Staat Israël: Binnenkort zou een robot uit het Heilige Land een bepaalde afstand kunnen afleggen op de maan en vanaf daar foto's en video's naar de aarde sturen. Israëls ruimtevaartorganisatie SpaceIL wil de 'Google Lunar XPrize' winnen.