Economie

Plannen voor vrij­handels­over­een­komst met China
donderdag 31 maart 2016
Premier Benjamin Netanyahu sprak dindag tegenover de Chinese vice-premier Liu Yandong zijn waardering uit voor haar vastbeslotenheid en engagement voor een vrijhandelsovereenkomst tussen Israël en China.
Een bloeiende viskwekerij ... in de Israëlische woestijn
woensdag 3 februari 2016
Waar zou je visje Nemo zoeken? Midden in de woestijn? Toch zwemt dit visje rond in de Israëlische Aravawoestijn, waar de aquacultuur bloeit, ondanks het ontbreken van zoet water.
Europese boycotactie – een tandeloze tijger
dinsdag 19 januari 2016
In november is de Europese Unie met nieuwe richtlijnen gekomen, die verplichten tot het labelen van producten uit de Israëlische nederzettingen. De Israëlische export verschuift hierdoor naar Rusland en Noord-Amerika.
Europa boycot? Dan richt Israël de blik naar het oosten
vrijdag 27 november 2015
Het eerste Israëlische voedselfestival in Taiwan kan het Israëlische antwoord zijn op het Europese labelen van Israëlische producten. 25 Israëlische bedrijven zullen er zo'n 200 verschillende soorten voedsel en drank presenteren en verkopen.
Na het 'labelen' slaat Israël terug naar de Europese Unie
donderdag 19 november 2015
Na het besluit van de EU om Israëlische producten van de Westbank, de Gazastrook en de Golanhoogten te laten etiketteren, heeft Israël nu plannen bekend gemaakt om ook tegen 16 landen van de eurozone - waaronder Nederland - politiek op te treden.
Sommige Israëlische producten krijgen een etiket
zondag 15 november 2015
In een poging om een deel van de Israëlische woede af te leiden na het besluit van de Europese Unie, om Israëlische producten te etiketteren die in Oost-Jeruzalem, Judea, Samaria en de Golanhoogte zijn gemaakt, heeft de EU-ambassadeur in Israël Lars Faaborg-Andersen de situatie als een 'technische kwestie' uitgelegd voor de Legerradio.
VS: 'Etiketteren producten uit nederzettingen geen boycot'
vrijdag 13 november 2015
De Amerikaanse regering ziet de door de Europese Commissie besloten etiketteringsplicht voor producten uit nederzettingen niet als een boycot. Het is slechts een 'technische richtlijn voor de consumenten'.
Netanyahu: Europa moet zich schamen voor labelen
donderdag 12 november 2015
De Israëlische protesten hebben niets opgeleverd. De Europese Commissie heeft woensdag besloten dat producten van de zogenaamde 'bezette gebieden' (Judea, Samaria, de Golanhoogte en Oost-Jeruzalem) speciaal moeten worden geëtiketteerd.
Israëlisch IBC-paviljoen 3 van de 5 dagen gesloten
woensdag 9 september 2015
Het Israëlische paviljoen op de zakelijke conferentie en tentoonstelling IBC2015 in Amsterdam zal in opdracht van de Israëlische minister van Economische Zaken Aryeh Derie drie van de vijf tentoonstellingsdagen gesloten blijven.
Bezorgdheid over stagneren van economische groei
maandag 24 augustus 2015
Als gevolg van de terugloop van de export en het inzakken van het toerisme na de laatste Gaza-oorlog stagneert de groei van de economie van Israël.
Israëlische boeren willen commercieel marihuana telen
maandag 24 augustus 2015
Volgens bij de teelt betrokken personen kan de teelt van medische cannabis in de droge Arava-vallei de landbouwsector stimuleren en de Joodse Staat een belangrijk financieel voordeel opleveren.