Ultraorthodoxen

Joodse jongeren opgepakt, verdacht van brandstichting
Friday, December 04, 2015
De Israëlische binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet heeft donderdag meegedeeld, dat jonge Israëli's zijn gearresteerd, die ervan worden verdacht verantwoordelijk te zijn voor de brandstichting in de woning van het Palestijnse gezin Dawabshe in het dorp Doema.
Felle kritiek op verzoek van orthodoxen aan Palestijnen
Friday, October 30, 2015
'Orthodoxe Joden zijn tegen het betreden van de Tempelberg(moskeeën). Stop ermee ons te vermoorden!' Deze oproep van Arie Erlich, adjunct-hoofdredacteur van een ultraorthodoxe krant, lokte veel commentaar uit.
Video van de dag: Loofhuttenfeest in Jeruzalem
Monday, September 28, 2015
Het gaat er vrolijk aan toe tijdens het Joodse Loofhuttenfeest of Soekot. Laat u inspireren door de levenslust van de ultraorthodoxe Joden, die te zien is in de video van vandaag.
Politie tast door: Joodse extremisten gearresteerd
Tuesday, August 04, 2015
Na de aanvallen door (waarschijnlijk) Joodse extremisten treedt de politie harder op; een rechtse activist en een man die zich verheugde over een dode bij de steekpartij bij de homo-parade zijn opgepakt.
Israël bindt de strijd aan met 'Joodse terreur'
Monday, August 03, 2015
Als maatregel tegen Joods terrorisme kan administratieve hechtenis ook aan Joden worden opgelegd. Het hele politieke spectrum veroordeelde de gewelddaden van vorige week.
Israëls zelfkastijding na dood van baby is verontrustend
Monday, August 03, 2015
Israëlische Joden zijn zo snel bereid om de schuld op zich te nemen, dat zij degenen in de kaart spelen die hen willen delegitimeren. De verontwaardiging over de dood van een Palestijns kind lijkt veel groter dan over een Joods kind.
Hoe reageren Israëli's en Palestijnen op aanslagen?
Monday, August 03, 2015
Op gewelddaden wordt zeer verschillend gereageerd. De aanslagen door ultraorthodoxen vorige week werden door Israëli's en Palestijnen scherp veroordeeld, maar een Palestijn die een aanslag pleegt wordt door de Palestijnse Autoriteit toegejuicht.
Rellen op Westbank en veel kritiek op Israël na brandstichting
Saturday, August 01, 2015
De brandstichting in het huis van een Palestijns gezin, in de nacht van donderdag op vrijdag, waarbij een baby werd gedood en zijn broer en ouders ernstig gewond raakten, is wereldwijd scherp veroordeeld. In het hele land waren rellen; bij een ervan werd een Palestijnse aanvaller gedood.
Palestijnse baby dood door brandstichting
Friday, July 31, 2015
Bij brandstichting in het Palestijnse dorp Doema is een baby gedood en kregen drie personen zware brandwonden. Op grond van Hebreeuwse teksten op de muur denkt de politie aan Joodse extremisten. Hamas heeft een 'Dag van Woede' uitgeroepen.
Zes gewonden bij aanval op Jeruzalemse homo-parade
Friday, July 31, 2015
Een orthodoxe Jood heeft tijdens de (omstreden) Jeruzalemse Gay Pride Parade zes mensen met een mes gestoken. Regering en rabbijnen veroordeelden het gebruik van geweld.
Rabbijnen steunen herstel Kerk van de Broodvermenigvuldiging
Tuesday, July 21, 2015
Een groep rabbijnen heeft besloten de restauratie van de Kerk van de Broodvermenigvuldiging, waarin onlangs brand werd gesticht, financieel te steunen, ondanks bedenkingen vanuit de Joodse wet, dat het christendom een afgodendienst zou zijn.
Haatbrochures ultraorthodoxen tegen militaire dienst
Friday, July 17, 2015
Radicale ultraorthodoxe groepen hebben in Israël brochures verspreid, waarin zij stemming maken tegen ultraorthodoxe Joden die in het Israëlische leger zitten of zich daar willen aanmelden. Zij zouden hun ziel aan de duivel hebben verkocht.