Radio/TV

Politieke smaak oude en nieuwe media verschilt sterk
Monday, February 29, 2016
De Israëlische media hebben hun lijsten met 'meest invloedrijke mensen' gepubliceerd, en dat heeft een voorspelbaar beeld opgeleverd. Opmerkelijk zijn de verschillen tussen de oude media – krant, radio, tv – en de nieuwe media.
Pers maakt geen verschil tussen daders en slachtoffer
Thursday, February 04, 2016
Media zoals de Amerikaanse nieuwszender CBS en de Britse kant The Guardian plaatsten oorspronkelijk nogal tendentieuze koppen boven hun berichten over de aanval bij de Damascuspoort. Waren die Palestijnen eigenlijk aanvallers of slachtoffers?
Zender Al-Jazeera kreeg geen voet aan de grond in VS
Friday, January 15, 2016
Het Amerikaanse filiaal van de Arabische nieuwsdienst Al Jazeera moet in april aanstaande om financiële redenen worden gesloten. Al Jazeera zou er in tweeënhalf jaar niet in geslaagd zijn de Amerikaanse markt te veroveren.
Video Strijd tegen de leugens in de media
Sunday, October 18, 2015
De huidige golf van terreur in Israël heeft meer dan ooit aangetoond hoe bevooroordeeld en onjuist de belangrijke media berichten over wat er in het Heilige Land gebeurt. In een korte video-compilatie aandacht voor het probleem en de bestrijding ervan.
Abbas in TV-rede: Israël executeert onze tieners
Thursday, October 15, 2015
De Palestijnse president Abbas heeft woensdagavond in Ramallah een tevoren grootscheeps aangekondigde tv-toespraak gehouden. Daarin zag hij volledig af van een oproep tot de-escalatie en beschuldigde Israël van 'excecutie' van aanvallers.
Vertrouw niet op 'objectieve journalistiek' over Israël
Sunday, October 11, 2015
Berichten in buitenlandse media over de huidige geweldsgolf in Israël zijn soms zodanig met boze opzet veranderd, dat ze van een andere planeet lijken te komen.
Netanyahu contra de media op Rosh Hashanah
Sunday, September 13, 2015
Een onderzoek onder de bevolking en Netanyahu's populaire Facebook-pagina laten zien dat de Israëlische bevolking genoeg heeft van de vooringenomen links-liberale media.
Knessetlid waarschuwt: Homo's controleren de media
Sunday, August 16, 2015
Terwijl de meeste Israëli's willen, dat hun kinderen een normaal gezin stichten en kinderen krijgen, is er in Israël veel aandacht en acceptatie voor homoseksualiteit door de invloed van prominente homo's in media en maatschappij.
Israel Heute TV: Terreur, Torah en Toeristische plaatsen
Thursday, August 06, 2015
We maken kennis met de Duitstalige nieuwsuitzendingen van Israel Heute. 'Wij willen tonen hoe Israëli's leven, wat hen in het dagelijks leven bezighoudt, en waarom veiligheid in dit land zo’n grote rol speelt. Bovendien ontmaskeren wij Arabische propaganda en stellen wij de antisemitische hetze aan de kaak.'
Palestijnse scholen wakkeren Jodenhaat aan
Thursday, July 23, 2015
Volgens een uitvoerig rapport, dat een Israëlische lerarenvereniging samen met de organisatie Palestinian Media Watch heeft opgesteld, zorgt de Palestijnse Autoriteit er in zijn scholen en via TV-uitzendingen voor, dat de haat tegen Israël wordt versterkt en dat terroristen en martelaren worden geëerd.
Video: TV-presentator Lusy Aharish van i24news
Friday, July 17, 2015
Het Israel Today TV-team bezocht de nieuwsstudio van de sinds 2013 uitzendende TV-zender i24news en sprak er met nieuwslezeres Lucy Aharish – een moslima.
Regering blokkeert nieuw TV-kanaal 'Palestina 48'
Friday, July 10, 2015
Het door de Palestijnse Autoriteit gefinancierde TV-kanaal “Palestina 48' verdwijnt voor zes maanden van de kabel, omdat het de soevereiniteit van de Staat Israël kan schaden. De zaak wordt voorgelegd aan het Hooggerechtshof.